steun ons

Word Vriend van DE KOM
DE KOM is blij met een grote Vriendenkring die DE KOM een warm hart toedraagt. Want ook in deze tijd kunnen we uw bijdrage goed gebuiken. Dankzij de financiële steun van Vrienden hebben wij speciale projecten op het terrein van kunst en cultuur kunnen bekostigen. Denkt u bijvoorbeeld aan bijzondere theatervoorstellingen, eigen (jongeren)theaterproducties, workshops, lezingen en rondleidingen.

Als blijk van waardering biedt DE KOM Vrienden een aantal voordelen in de vorm van het Vriendenpakket. Zo worden Vrienden uitgenodigd voor speciale gelegenheden en kunnen zij met voorrang kaarten bestellen voor het nieuwe theaterseizoen. Ook is er een jaarlijkse Vriendenbijeenkomst. U kunt DE KOM ondersteunen als Vriend. Wilt u meer betalen dan de minimale bijdrage, dan stellen wij dat natuurlijk zeer op prijs.

Vriend, jaarlijkse bijdrage van minimaal € 50,00, recht op het Vriendenpakket:

  • Toegang tot de voorverkoop voor het nieuwe seizoen
  • Jaarlijkse Vriendenbijeenkomst 
  • Als eerste op de hoogte van nieuwe bijboekingen
  • Gratis annuleren en verplaatsen tot 48 uur voor aanvang
  • Uitnodigingen voor speciale projecten en voorstellingen

Vriend worden?
Aanmelden als Vriend kan door contact op te nemen met de theaterkassa per e-mail: kassa@dekom.nl.

Steun DE KOM als donateur
DE KOM is een goed doel: de organisatie is aangemerkt als culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en is daarmee vrijgesteld van successie- en schenkingsrecht. Steun aan onze organisatie kan hierdoor fiscaal gezien gunstig zijn. De belastingdienst betaalt mee aan uw gift.

Eenmalige gift 
Eenmalige giften zijn fiscaal voordelig en kunt u als persoonsgebonden aftrek van de inkomensbelasting aftrekken. Uw gift levert u belastingvoordeel op, aangezien u bij de aangifte inkomstenbelasting 125% van uw schenking mag aftrekken. De voorwaarde voor een gewone gift vindt u bij de belastingdienst.
Maak uw gift over op (IBAN)rekeningnummer NL10 RABO 0381066800 t.n.v. Stadstheater & Kunstencentrum DE KOM o.v.v. 'eenmalige gift'. 

Periodieke schenking 
Indien u zich voor 5 jaar committeert aan een periodieke schenking, wordt er een fiscaal aantrekkelijke vermenigvuldigingsfactor (multiplier) gehanteerd van 1,25. Dat wil zeggen dat uw gift voor 125% aftrekbaar is. Meer informatie over periodiek schenken vindt u hier. Onderaan het formulier vindt u een toelichting. Het ingevulde formulier kunt u per email sturen naar kassa@dekom o.v.v. Periodieke schenking. 

Sinds 1 januari 2012 biedt de overheid een extra stimulans bij de aftrek inkomstenbelasting m.b.t. giften en de vennootschapsbelasting voor giften aan Culturele ANBI’s (Algemeen Nut Beogende Instellingen). DE KOM heeft deze ANBI status. Meer informatie over de wetgeving kunt u vinden op de website van de belastingdienst. Formulieren voor een periodieke gift vindt u hier. Het fiscale RSIN-nummer van DE KOM is 800984547.

Heeft u vragen over een periodieke donatie of over andere manieren om DE KOM te steunen? We staan met veel plezier tot uw beschikking om u er persoonlijk meer over te vertellen. U kunt ons bereiken via kassa@dekom.nl of telefonisch op 030-6045554. 

Wilt u het theater steunen zonder Vriend te worden? Dat kan natuurlijk ook! Klik dan op onderstaande button voor een eenmalige donatie.


doneer