10 jaar Top2000 Live!

Een in oorsprong idee van voormalig zanger en inmiddels theaterproducent Peter Groot Kormelink en Radio2 is na ruim 300 shows met overal volle zalen in den lande toe aan haar 10e verjaardag: de Top2000 Live! De kick-off was destijds met een concert op het dak van Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Vanaf deze week trekt de Top2000 Live karavaan weer door het land en de 1e shows zijn alweer uitverkocht!

Het afgelopen decennium tikte het reizende circus meer dan 300 shows aan. Van Stadskanaal tot Terneuzen en van Winterswijk tot Amstelveen eindigen de shows steevast in een dampend succes. Met een superband als basis voor een prettig stel topvocalisten komt de crème de la crème uit de jaarlijkse lijst voorbij. Onder anderen Voice Of Holland finaliste en de immer in goeden doen verkerende zangeres Tjindjara Metschendorp brengt ‘werelds popdiva’s ten tonele: fasten your seatbelts!

Architecten van Top2000 Live zijn producent en voormalig zanger Peter Groot Kormelink (o.a. Splitsing en Jazzpolitie) en de toenmalige zendercoördinator Kees Toering. Beiden vond dat het toen al fantastische Hilversumse radio en TV-concept ook het land in moest. Hun visie bleek een schot in de roos te zijn.

En waar muziek is, is emotie. Zo vonden er diverse huwelijksaanzoeken plaats op het podium tijdens een optreden de afgelopen jaren en is het slotakkoord ‘Hey Jude’ één van de magische hoogtepunten in de muzikale rollercoaster. De Top2000 live band kende door de jaren heen bezettingswisselingen, maar heeft ook een vaste kern met o.a. William Kersten; zanger en Mister top 2000. Evenals saxofonist Arjan Muusz en trombonespeler Martijn Sohier. Beide zijn er ook al vanaf de allereerste noten. De setlijst is van de komende editie is nog een verassing. Deze wordt op uitgekiende wijze samengesteld op basis van de originele Top 2000 jaarlijst. Op naar de volgende 10 jaar!