10 jaar geleden opende DE nieuwe KOM zijn deuren aan het Stadsplein en dat wordt gevierd! Ter ere van dit jubileum is er elke 10e van de maand een feestje. Op de 10e van december opent cultuurwethouder John van Engelen om 16.00 uur de foto-expositie ‘10 jaar DE KOM in beeld’.

Deze expositie komt voort uit een fotowedstrijd, waarbij iedereen welkom was om de beste foto van de afgelopen tien jaar in en om DE KOM voor te dragen. Op 10 december wordt bekendgemaakt wie de állerbeste foto maakte en met een kleine zaal-beleving naar huis gaat!

De jury van '10 jaar DE KOM in beeld'

Winnende foto's expositie '10 jaar DE KOM in beeld'

Carol Olerud FRPS
2015 - Lena Plays Chopin
Uit het jurycommentaar: Fraaie plaat van de pianiste; in eerste oogopslag denk je 'wat jammer dat haar gezicht niet helemaal in beeld is' en dan zie je haar reflectie. Erg mooi gezien.
Ruth Elings
17 februari 2018 - Musicalgroep DE KOM neemt alvast kijkje in de zaal
Uit het jurycommentaar: Naar het theater gaan is een beleving. Van de rode loper, de gong, het geroezemoes voordat het licht uitgaat. Ondertussen achter het gordijn maakt iemand zich op om die beleving vorm te geven: een ontroerend lied, een mooie dans of een meeslepend verhaal. Ook de jongste leerlingen van het kunstencentrum krijgen de kans om deze kant van het theater mee te krijgen. Dit is sterk in beeld gebracht door het perspectief en de compositie.
Ton den Engelsman
2018 - Theatrale Finale Musical
Uit het jurycommentaar : Drie mooie jonge meiden…divers maar toch hetzelfde. Mooie 3 eenheid!
Alan Geerlings
5 januari 2015 - Nieuwjaarsfeest
Uit het jurycommentaar: DE KOM is een creatieve broedplaats voor jong en oud. Waar we elkaar inspireren en waar een professioneel podium wordt geboden aan de artiesten van de toekomst. Ik vind dat deze foto uitstraalt waar stadstheater en kunstencentrum DE KOM voor staat. Mooi gedaan!
Cees Snel
30 oktober 2014
Uit het jurycommentaar: Een beeld met een mooi wow-effect. DE KOM is goed herkenbaar in beeld gebracht en lijkt net uit ‘The Matrix’ op je netvlies te spatten.
David Borland
2019
Uit het jurycommentaar: DE KOM is al tientallen jaren een begrip in Nieuwegein. Sinds 10 jaar is het theater een opvallend gebouw dat een architectonisch symbool is geworden voor de stad. Deze foto toont de warme sfeer en het strakke, moderne ontwerp in zijn eenvoud. Klasse!
Jan Donders
10 december 2012 - Madelief
Toelichting fotograaf: Deze foto is gemaakt op 10 december 2012, precies tien jaar geleden! Afgebeeld is buurmeisje Madelief, toen 12 of 13 jaar, die graag mee wilde werken.
Janita Sassen
8 maart 2022 - 'Ik neem mijn eigen bakkie eten mee' Stefan de Walle in de artiestenfoyer van DE KOM.
Uit het jurycommentaar : Als je het hebt over het onderwerp “Tien jaar DE KOM”, dan vind ik dit een mooi, niet zo voor de hand liggend beeld. Op zich geen heel artistieke foto, maar puur in de categorie ‘thema/onderwerp’, zou dit eigenlijk voor mij de winnende foto zijn. Deze foto vertelt een verhaal, dat je er natuurlijk zelf bij kunt fantaseren. Er is ontzettend veel te zien, zonder dat het een rommelige foto is. Klasse!
Lia Hoogveld
15 september 2012
Uit het jurycommentaar: Op deze foto is het prachtige lijnenspel van de bijzondere architectuur van DE KOM goed vastgelegd. De trap doet me denken aan een schilderij van Esscher.
Peter Westerhof
25 februari 2021 - Rabobankzaal theater DE KOM tijdens lockdown
Uit het jurycommentaar: De zaal van DE KOM prachtig weergegeven. De belijning en mooie hout-afwerking komen erg goed tot hun recht.


Alle inzendingen en genomineerden
'10 jaar DE KOM in beeld'