MATHIJS BOUWMAN NIEUWE DIRECTEUR-BESTUURDER DE KOM

DE KOM is blij om de aanstelling van haar nieuwe directeur-bestuurder aan te kondigen. Met ingang van 1 juli 2024 zal Mathijs Bouwman van start gaan bij het stadstheater en kunstencentrum. Zijn brede deskundigheid op het gebied van organisatieontwikkeling, marketing en bedrijfsvoering, zijn grote passie voor cultuur én zijn innemende persoonlijkheid maakt hem de aangewezen persoon om DE KOM de komende jaren door te laten groeien. 
 
Mathijs Bouwman is momenteel operationeel directeur van CultureSuite, een internationaal bureau voor digitale strategie en technologie voor culturele organisaties, en voorzitter van de raad van toezicht van Theater Kikker/Podium Hoge Woerd. Voorheen was hij onder andere manager marketing van De Doelen en Lucent Danstheater/Anton Philipszaal (het huidige Amare). Mathijs Bouwman is geboren en getogen in Nieuwegein en was van 2010 tot 2012 bestuurslid van DE KOM.  
 
Tanno Klijn, voorzitter van de raad van toezicht:  
 
“We zijn heel blij met de komst van Mathijs Bouwman naar Nieuwegein. De combinatie van zijn Nieuwegeinse roots, zijn netwerk in de stad en zijn enthousiasme geeft ons veel vertrouwen. Daarnaast brengt hij ondernemerschap en organisatorische ervaring mee, die waardevol zijn voor DE KOM.” 
 
Mathijs voelt zich vereerd om de rol van directeur-bestuurder te bekleden bij DE KOM: 
 
“Een theater is een magische plek, waar mensen fantastische voorstellingen beleven die soms nog een leven lang bij je blijven. En de combinatie met het kunstencentrum maakt dat DE KOM nog veel meer is dan dat, de trots van een kind die een eerste akkoord leert spelen of zich tot breakdancer ontpopt… Dat zijn de betekenisvolle dingen die DE KOM in de levens van Nieuwegeiners verankert en die het werken in de cultuursector zo mooi maken. Om daaraan te kunnen bijdragen in mijn geboortestad, waar ik zoveel herinneringen heb liggen en elke hoek bekend terrein is, voelt als thuiskomen.”