Talkshow: Nieuws of Entertainment?

Duursma & Vlam
Nationaal Theaterweekend 2024
za 27 jan 20.30
za 27 jan
20.30

Van 26 tot en met 28 januari 2024 vieren we de liefde voor theater tijdens het Nationaal Theaterweekend. Het belooft een héél leuk weekend te worden met bijzondere theaterbelevingen voor maximaal 10 euro. KOM het meemaken!

Op1, Jinek, Vandaag Inside, Khalid & Sophie: je kunt de televisie niet aanzetten of je valt midden in een praatprogramma. Talkshows zijn de moderne variant van de Romeinse marktplaats waar het maatschappelijk debat werd gevoerd. Maar moet je daar blij mee zijn? Soms wordt een gast al na 2,8 seconden onderbroken. Bovendien zijn die gasten zelden nog hoogleraren of bestuurders, want dat zijn geen ‘soepele sprekers’.

Tijdens een interactief theatercollege geven Victor Vlam en Lars Duursma de geheimen prijs van ’s lands populairste praatprogramma’s. Beiden schoven eerder zelf aan in grote talkshows en kennen de media van binnen en van buiten. Waar zij in hun vorige programma’s hun focus legden op de verkiezingsstrategieën en de gigantische sociale tweedeling in de VS, zoomt het duo nu in op de rol van de Nederlandse talkshow als meningvormend medium. Is het Nieuws of Entertainment? WWW.VICTORVLAM.NL