KOMedycafé

Pieter Jouke, Johan van Gulik, Marco Lopes en MC Greg Shapiro
Nationaal Theaterweekend 2024
vr 26 jan 20.30
vr 26 jan
20.30

Van 26 tot en met 28 januari 2024 vieren we de liefde voor theater tijdens het Nationaal Theaterweekend. Het belooft een héél leuk weekend te worden met bijzondere theaterbelevingen voor maximaal 10 euro. KOM het meemaken!

Op vrijdagavond 26 januari bent u van harte welkom voor een hilarische avond in de gemoedelijke sfeer van het theatercafé van DE KOM. Tijdens het KOMedycafé presenteren wij een interessante mix van namen, stijlen, doorgewinterde artiesten en nieuw talent. Geniet met een hapje en een drankje van de goede grappen van aanstormend talent en de MC die de avond soepeltjes aan elkaar praat.

Pieter Jouke 
Jouke excelleerde op de buis bij het oneliners gezelschap van ‘Pieter Jouke dames en heren’ Padoem Patsss (BNN-VARA). Daarnaast schrijft hij teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio-en TV programma’s, Pieter werkt mee aan Dit Was Het Nieuws en eerder aan het satirische programma Zondag Met Lubach en De Avondshow met Arjen Lubach (VPRO), hij was te horen bij De Taalstaat, bij GIEL op VERONICA. Hij presenteerde CQC, was te zien bij De slimste mens, en Koppensnellers. Jouke is één van de drie breinen achter Buro Renkema (samen met Arjen Lubach en Edo Schoonbeek). Verder maakt hij deel uit van De Staat van Verwarring (met absurdist Ronald Snijders) waarmee ze in de in de theaters spelen. Momenteel speelt hij in de theaters zijn cabaretvoorstelling 'Sluikstort' (première was op donderdag 18 januari j.l. in De Kleine Komedie A'dam).

Marco Lopes
Marco Lopes is cabaretier, acteur en duizendpoot. Hij studeerde aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. In 2015 won Marco de juryprijs tijdens de Comedyhuis Comedy Competitie en in 2016 stond hij in de finale van het VARA Leids Cabaret Festival. In 2017 ging hij in première met zijn eerste avondvullende voorstelling ‘Moedt’ dat goed werd ontvangen. Hij speelde in de voorstelling ‘To be or not to be’ van het Zuidelijk Toneel. Daarnaast speelde hij onder andere op Theaterfestival Boulevard en het Utrecht International Comedy Festival.

Johan van Gulik
Deze ras-Amsterdammer is na zijn studie medicijnen een hele andere weg ingeslagen. De weg naar Stand-up comedian. Door zijn platte Amsterdamse accent heeft hij de lachers op zijn hand. Zij act kan omschreven worden als brutaal, scherp en echt Amsterdams. Johan is sinds kort het vaste gezicht op woensdagavond in het Comedy Café in Amsterdam. Zijn publiek weet hij te veroveren door verhalen over zijn ex-vriendin, zijn van pas gekomen studie medicijnen en zijn bezoekjes aan homocafés. Deze held moet je echt een keer meegemaakt hebben.

MC Greg Shapiro
Greg Shapiro (1968) is een Amerikaanse (stand up)comedian, acteur en auteur. Greg is bekend van Boom Chicago en werd wereldberoemd als de stem van Donald Trump in Arjen Lubachs ‘Netherlands Second’ video. Hij was host en schrijver van Comedy Central News, werkte samen met o.a. BNR Radio, BNNVARA, VPRO en ZDF, en was als acteur te zien in verschillende speelfilms en televisieseries.

Zijn eigen inburgering in Nederland vormde de inspiratie voor twee solovoorstellingen How to be Orange en Superburger: the Man with Split Nationalities en drie boeken: How to Be Orange, How to Be Dutch: the Quiz en The American Netherlander, 25 Years of Expat Tales. Eind 2024 gaat Greg op tournee door Nederland met Leaving Trumpland 2.0, het vervolg op zijn succesvolle voorstelling Leaving Trumpland en The Madness of King Donald (4 sterren Volkskrant). Op dit moment speelt Greg zijn stand up special Greg Shapiro Saves the Climate in comedy clubs door heel Nederland.