Wie is er bang voor Virginia Woolf?

Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender
Trouw ★★★★
vr 22 mrt 20.15
vr 22 mrt
20.15

Na een feestje op de universiteitscampus nodigen hoofddocent geschiedenis George en zijn vrouw Martha het pasgetrouwde stel Nick en Honey uit voor een laatste drankje bij hen thuis. Wat volgt is een virtuoos slagveld, dat de idealen en dromen van het jonge, hoopvolle koppel zwaar op de proef stelt. Edward Albee’s Wie is er bang voor Virginia Woolf? is een van de meest gespeelde toneelteksten wereldwijd. De verbale strijd tussen het echtpaar Martha en George is weergaloos, de onderhuidse spanning continu voelbaar en de onderliggende pijn aangrijpend. Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender zetten hun tanden in dit aangrijpende relatiedrama vol zwartgallige humor, vlijmscherpe dialogen, gevaarlijke spelletjes en verbale slachtpartijen. WWW.KOBRATHEATER.NL

De inleiding wordt verzorgd door actrice Claire Bender, bekend van onder andere de romantische dramafilm 'Only You', verscheidene voorstellingen van Internationaal Theater Amsterdam (ITA) en Thuislozen van Theater Utrecht. Verder was ze te zien in series als Rundfunk, Morten, Van der Valk, Klokhuis en Nieuw Zeer. In de inleiding van Wie is er bang voor Virginia Woolf? wordt ingegaan op de lange opvoeringsgeschiedenis van dit ultieme relatiedrama. Ook wordt aandacht besteed aan waarom dit stuk een klassieker is. Het thema is universeel en hoewel het stuk ook duidelijk de tijdsgeest en moraal van de jaren vijftig van de vorige eeuw ademt, zijn de persoonlijke en maatschappelijke ongenoegens, angsten, frustraties en inzichten in het stuk nog altijd herkenbaar. En tot slot wordt natuurlijk de visie van de regisseur en de acteurs besproken. 

Voorafgaand aan deze voorstelling wordt er een inleiding gegeven. Tickets hiervoor kunt u na het selecteren van uw stoelen toevoegen aan uw winkelmandje.

Met een cast vol comedy-vedetten valt er veel te lachen bij Wie is er bang voor Virginia Woolf?

Trouw ★★★★