DURF TE DROMEN

,,In Nederland zeggen we ‘doe maar normaal, dan doe je gek genoeg’. Een stukje ingebakken psychologie van ons koude kikkerlandje. Cultuur haalt je weg uit de realiteit, even wat anders. Een moment om weg te dromen. Een moment zelfs om te durven dromen.” Aan het woord is Marco Sutter van Sutter Kars Notarissen in Nieuwegein. Sinds 2006 trotse business partner en ambassadeur van DE KOM. 

Het aanmoedigen van anderen om meer te genieten van alles wat DE KOM te bieden heeft, is de belangrijkste drijfveer om business partner te zijn. ,,Cultuur is een drempel die je over moet. Durf het te doen”, vertelt Marco enthousiast. Samen met zijn vrouw en kinderen bezoekt hij concerten, musea, bioscoop en theater. ,,Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen in aanraking komen met kunst en cultuur. Ik wil ze dat leren en meegeven.” Zelf herinnert hij zich zijn eerste aanraking met cultuur als de dag van gisteren. ,,Ik mocht met mijn ouders mee naar de film Jungle Book. Dat heeft een onuitwisbare indruk gemaakt.”

Tweerichtingsverkeer
,,Onze samenwerking met DE KOM staat voor betrokkenheid en beleving”, vervolgt Marco.  De medewerkers van Sutter Kars Notarissen profiteren hiervan mee. Met korting kunnen zij genieten van het aanbod. ,,Het is tweerichtingsverkeer. Wij zijn in beeld bij DE KOM als partner en profiteren van de voordelen. Aan de andere kant weten we precies waar onze financiële bijdrage naar toe gaat.” 

Marco voelt zich ambassadeur van DE KOM en kan andere bedrijven aanraden om business partner te worden. ,,Het is extra manier om met cultuur in aanraking te komen. Je voelt je betrokken en het is bovendien een mooie kans voor mensen die van theater houden.”

Toneel op toneel
Eén van de meest memorabele voorstellingen die Marco zich kan herinneren in DE KOM is die met Jules Deelder. ,,Alle stoelen stonden op het podium. Net als een huiskamer. Dit voelde zo intiem en bijzonder. In één woord fantastisch.”

Alhoewel hij geen balletliefhebber is, heeft een optreden van het Scapino Ballet tijdens één van de sponsorbijeenkomsten zo geraakt, dat er meteen kaartjes voor een volgend optreden zijn gekocht. ,,De sponsoren kregen tijdens de voorstelling uitleg van één van de regisseurs. Het heeft me echt gegrepen. En het barokke spreekt me ontzettend aan. Sindsdien gaan we ieder jaar.”

Zelf spelen
Als Marco zelf een instrument zou willen leren spelen, dan zou dat piccolo zijn. Dat is veruit zijn favoriete instrument. ,,Het is een kleine dwarsfluit. Ik vind het een origineel instrument, omdat het zo bijzonder klinkt. Bovendien kun je het gemakkelijk in je zak steken en daardoor overal muziek maken.” De liefde voor de piccolo heeft eveneens roots in Marco's eerste culturele ervaring. In de openingstune van 'Jungle Book' zit namelijk een prachtige piccolomelodie verwerkt. Zie hier de kracht van cultuur.

Marco Sutter van Sutter Kars Notarissen | business partner van DE KOM