MAATREGELEN EN HET CORONATOEGANGSBEWIJS

Corona-update 16 februari
DE KOM mag weer helemaal open! Op de persconferentie van dinsdag 16 februari kwam het goede nieuws dat we vanaf 18 februari onze deuren weer volledig mogen openen voor publiek. Er gelden nog wel beperkingen: het coronatoegangsbewijs wordt bij binnenkomst gecontroleerd en bij meer dan 500 bezoekers moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje dragen tijdens het verplaatsen. Vanaf 25 februari vervallen deze beide beperkingen en kunt u weer een voorstelling bezoeken zoals vanouds.

In de voorlichting van de rijksoverheid leest u ook berichten over het invoeren van 1G bij een evenement boven de 500 bezoekers. Dit geldt echter alleen als het publiek geen vaste zitplaats heeft. In DE KOM heeft u dat wel, dus bij ons is vanaf 25 februari geen coronatoegangsbewijs meer nodig. Tot snel in DE KOM!KOM er weer opuit!

Veiligheid en gezondheid staan voorop en daarom gelden de volgende maatregelen bij een bezoek aan DE KOM:

 • Heeft u géén koorts of verkoudheidsklachten en hebben uw (eventuele) gezinsleden ook geen koorts? Dan ontvangen wij u graag weer in ons gebouw!;
 • Voor een theaterbezoek heeft u een coronatoegangsbewijs nodig;
 • In de entreehal en de foyers is het dragen van een mondkapje verplicht, zodra u plaats neemt in één van de zalen of het theatercafé mag het mondkapje af;
 • U kunt op verschillende plekken in ons gebouw desinfectiegel vinden;
 • Er zijn voldoende medewerkers aanwezig om bezoekers de weg te wijzen en zodoende een soepele doorloop te garanderen;
 • Het kan voorkomen dat u van onze medewerkers een andere plek toegewezen krijgt dan op uw kaartje aangegeven staat om zo de veiligheid te kunnen waarborgen. We vragen hiervoor uw begrip en medewerking;
 • Voorlopig kunt u alleen pinnen in DE KOM.


Hoe zit het met de ventilatie in DE KOM?

DE KOM heeft het voordeel van een modern gebouw. De luchtbehandeling maakt uitsluitend gebruik van verse buitenlucht. Dat betekent dat de lucht die in DE KOM gebruikt wordt van buiten naar binnen wordt geblazen. De lucht die afgezogen wordt, gaat direct naar buiten en wordt niet gemengd met de lucht die wordt ingeblazen. Zo beschikken we in ons gebouw altijd over een ‘schone’ luchttoevoer. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de ventilatie in DE KOM.

Wat als u klachten heeft die op corona kunnen duiden?
Neem in het geval van koorts of verkoudheidsklachten contact op met onze theaterkassa via 030 - 604 5554 of kassa@dekom.nl (dinsdag t/m vrijdag tussen 13.00 en 16.00 uur en één uur voor aanvang van een voorstelling). Gekochte kaarten tot en met de dag van de voorstelling omgeruild worden voor een andere voorstelling binnen hetzelfde seizoen. Hiervoor betaalt u € 3,00 omruilkosten per reservering. Indien u liever kiest voor een tegoedbon, brengen wij € 3,00 annuleringskosten per kaart in rekening. De tegoedbon is een jaar geldig en deze kunt u zowel online als aan de theaterkassa verzilveren. Eerder gemaakte verzend- en boekingskosten worden niet gerestitueerd. Neemt u pas contact met ons op nadat de voorstelling plaats heeft gevonden, dan kunnen wij helaas niks voor u betekenen.
Het coronatoegangsbewijs
Vanaf 25 september zult u - in navolging van de richtlijnen van de overheid - naast een geldig toegangsbewijs ook een vaccinatie-, test- of herstelbewijs nodig hebben. Hopelijk is dit de laatste drempel naar een avondje uit zoals we dat gewend waren voor de coronacrisis. Zodra het niet meer noodzakelijk is zal deze extra maatregel vervallen.

Hoe werkt het coronatoegangsbewijs?

Het coronatoegangsbewijs kan getoond worden via de CoronaCheck-app of op papier, in combinatie met een geldig identiteitsbewijs. Zorg dat u uw toegangsbewijs, vaccinatie-, test- of herstelbewijs en ID bij de hand hebt zodra u bij DE KOM aankomt, zodat de doorstroom van bezoekers soepel verloopt. We gaan, zoals u gewend bent, een uur voor aanvang open. Het helpt als u ruim op tijd bij ons aankomt. Het overleggen van een coronatoegangsbewijs geldt voor alle bezoekers vanaf 13 jaar. Naast deze extra maatregel gelden natuurlijk nog steeds de basisregels, zoals het thuisblijven bij verkoudheidsklachten. 

Hoe gaat mijn bezoek eruit zien?

 • We verzoeken u een uiterlijk een half uur voor aanvang aanwezig te zijn, zo kunnen we een lange wachtrij voorkomen;
 • Houd bij de ingang uw Coronatoegangsbewijs en legitimatiebewijs gereed;
 • Bij binnenkomst wordt uw coronatoegangsbewijs in de CoronaCheck-app of op papier gescand door onze medewerkers. Hier kan ook om uw legitimatiebewijs gevraagd worden;
 • De garderobe is geopend, na de coronacheck kunt u daar uw jas ophangen indien u dit wilt;
 • Uw ticket kunt u zelf scannen bij de scanzuilen onderaan de grote trap.


Vragen?
Mocht u vragen hebben over het coronatoegangsbewijs of uw bezoek, dan kunt u contact opnemen met onze theaterkassa, via kassa@dekom.nl of 030-6045554 (dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur).

Enkele tips voor het coronatoegangsbewijs:

 • Ga naar testenvoortoegang.org wanneer u zich wilt laten testen;
 • Download de CoronaCheck-app of ga naar CoronaCheck.nl voor het uploaden of printen van uw vaccinatie-, test- of herstelbewijs;
 • Zorg dat de juiste tijd en tijdzone ingesteld is op uw telefoon om een rood scherm te voorkomen;
 • Wij kunnen geen zelftesten of gele boekjes accepteren als geldig bewijs;
 • Wanneer uw QR-code een rood scherm geeft, kunnen wij u helaas niet toelaten tot ons gebouw;
 • Houd uw toegangsbewijs, telefoon of print en geldig identiteitsbewijs bij de hand bij aankomst.

Hieronder ziet u alle stappen om goed voorbereid uit te gaan.Corona-update 25 januari
DE KOM mag weer open! Op de persconferentie van dinsdag 25 januari kwam het goede nieuws dat we onze deuren weer mogen openen voor publiek. Er gelden nog wel beperkingen: zowel in de zaal als in de foyers geldt de 1,5 meter afstand maatregel, iedereen vanaf 13 jaar moet een mondkapje dragen tijdens het verplaatsen en het coronatoegangsbewijs wordt bij binnenkomst gecontroleerd. Het kan zijn dat in de komende periode voorstelingen komen te vervallen die niet binnen deze maatregelen gespeeld kunnen worden. Bezoekers van die betreffende voorstellingen krijgen hierover bericht. Tot snel in DE KOM!

Corona-update 14 januari
Op de persconferentie van vrijdag 14 januari kwam er voor de DE KOM goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat het kunstencentrum weer open mag voor alle leerlingen. Helaas geldt dat nog niet voor de theatervoorstellingen en onze horeca. We hopen over 10 dagen weer onze deuren te mogen openen. Tot die tijd komen alle voorstellingen te vervallen (tot en met 25 januari). Bezoekers van de voorstellingen in de betreffende periode krijgen bericht over het verplaatsen of annuleren van de voorstellingen. Dat kan, door de ingewikkelde puzzel, even duren. Mocht u niet te lang willen wachten, dan kunt u voor de betreffende voorstellingen ook altijd uw geld terug vragen.

Corona-update 18 december
We waren natuurlijk al enigszins voorbereid, toch was het wederom slikken toen op 18 december een nieuwe lockdown werd afgekondigd. Dit betekent dat voorstellingen tot en met 14 januari niet door zullen gaan. Als u kaarten heeft voor één of meerdere voorstellingen in deze periode, dan krijgt u per voorstelling bericht over de afhandeling. Dit kan enige tijd in beslag nemen.

We hadden gehoopt dat we samen met u een roerig jaar uit konden zwaaien en konden proosten op een nieuw jaar, waarin we weer volop en voluit zouden kunnen genieten van alles dat ons theater te bieden heeft. Helaas moeten we daar nog wat langer op wachten. Het is altijd het donkerst voor de dageraad, maar dat de dageraad komt, dat staat vast. We wensen u alvast een fijne kerst en een heel mooi, gezond, gelukkig, creatief en kunstzinnig 2022. 

Corona-update 26 november
Helaas heeft het kabinet op 26 november besloten dat er wederom nieuwe maatregelen nodig zijn vanwege de oplopende coronabesmettingen. Voor ons betekent dit dat DE KOM de komende periode vanaf 17.00 uur gesloten is, in elk geval tot 19 december. Dit betekent dat alle avondvoorstellingen geannuleerd worden. De middagvoorstellingen kunnen wellicht op 1,5 meter doorgaan, daarover volgt komende week meer duidelijkheid. Als u kaarten heeft voor één of meerdere voorstellingen in deze periode, dan krijgt u per voorstelling bericht over de afhandeling. 

Corona-update 12 november
De voorstellingen in DE KOM gaan door! De nieuwe maatregelen, aangekondigd door het kabinet op 12 november, hebben geen gevolgen voor de voorstellingen in DE KOM. Alle voorstellingen gaan door, zonder 1,5 meter afstand maar met coronatoegangsbewijs. De horeca is geopend tot 20.00 uur. Dat betekent dat onze barren en het theatercafe na afloop van de avondvoorstellingen zijn gesloten.

Corona-update 2 november
Vanaf zaterdag 6 november geldt er weer een mondkapjesplicht in DE KOM. Komt u naar een voorstelling en is uw coronatoegangsbewijs gescand, dan mag uw mondkapje af. Dit betekent dat u ook in de zaal geen mondkapje op hoeft. Vergeet bij uw bezoek niet uw ID mee te nemen.