In gesprek met Dutch Eagles | Interview door E. van Vloet

We zitten op het terras bij een strandtent met nog een heerlijk zonnetje voor de tijd van het jaar. Het mag de kust van California niet zijn, waar de heren hun meeste muzikale inspiratie vandaan halen, maar dit moment doet daar zeker niet voor onder. Aanwezig zijn Andre en Arto, respectievelijk drums en gitaar. Oh en ze zingen beiden. Maar dat doen ze bij the Eagles toch allemaal?

Andre:
Correct, dus we kunnen onmogelijk achterblijven.. Het is vooral heel tof om allemaal vocaal bij te kunnen dragen. Dat blijft een groot deel van die muziek uitmaken natuurlijk.

Jullie tour genaamd ‘New Horizon’ gaat in oktober van start, vanwaar deze titel? Dat is geen Eagles liedje toch?

Andre:
Nee dat klopt. Hoewel voor mij een horizon zoals deze (we zitten aan het strand met bijna ondergaande zon) mijn mindset wel heel erg in die richting stuurt. De achterliggende gedachte die we hadden was dat in deze tijd iedereen maar door raast in de vaart der volkeren en daarbij soms vergeet om zich heen te kijken; vind ik het nog wel leuk wat ik doe, waar ik ben, hoe gaat het eigenlijk met mijn buurman? Door af en toe een beetje om je heen te kijken lukt het al snel een andere horizon te creëren, en hopelijk een beetje gelukkiger te zijn of te worden.

Is dat het doel van een optreden geven? Het gaat toch om de muziek?

Arto:
Zeer zeker! Maar door de muziek die wij maken zo goed en zo mooi mogelijk te brengen, hoop je toch de mensen met een blij gevoel weer naar huis te sturen, en een beetje inspiratie mee te geven voor de dag van morgen.

Wat een mooie gedachte. Maar hoe vertaal je dat dan naar muziek?

Andre:
Nou ik vroeg mij laatst af; wanneer ben je als mens nou echt gelukkig? Nu zal dat per persoon verschillen maar voor mij is dat denk ik wanneer het lukt in het moment te leven. En wanneer is dat; wanneer je muziek maakt met hart en ziel. Dan kun je niet anders dan in het moment zijn, en dat delen we heel graag met onze bezoekers.

Wat kunnen we verder van de show New Horizon verwachten?

Arto:
Sowieso natuurlijk het waanzinnig mooie werk van the Eagles, bekend en soms iets minder bekend. Daarnaast vinden we het ook altijd erg leuk om hier en daar een uitstapje te maken naar songs die een link hebben met the Eagles. Binnen de popmuziek inspireert men elkaar altijd, dat is het mooie. Ook daar zoeken muzikanten naar een nieuwe horizon, en op dat avontuur nemen we graag zo veel mogelijk mensen mee.

New Horizon

Dutch Eagles

vr 8 dec 20.15