DE KOM. MOOIER DAN OOIT.
Het was altijd al mooi: die rode loper, dat geroezemoes voor de voorstelling, het licht, het geluid van stemmende muziekinstrumenten, het kolkende applaus… Dat ongrijpbare, dat je alleen live ervaart. Wat hebben we dat lang moeten missen. En we hebben het ook gewoon nodig. In de woorden van Ann Demeester: “cultuur is geen discodip, maar behoort tot de schijf van vijf”. Dus we staan te springen van geluk, want onze deuren zijn weer open! Trek uw beste pak of jurk aan en maak uw KOMback. Want al deze magische momenten zijn nu mooier dan ooit.

 • kleine zaal-beleving

  diverse artiesten
  woensdag 1 sep
  -
  zondag 31 jul

  In onze kleine zaal programmeren we vaak nieuw talent en voorstellingen die het best tot hun recht komen in een intieme setting. Veel namen zullen nog onbekend voor u zijn. Houdt u wel van een verrassing, maar is kiezen lastig? Dan is de kleine zaal-beleving iets voor u. Voor €60,- kunt u tot en met december onbeperkt naar voorstellingen in de kleine zaal, voor €115,- kunt hier ook in het voorjaar van 2022 gebruik van maken. Kaarten reserveren kan gedurende het seizoen vanaf een week voor de voorstelling, behalve als een voorstelling tegen die tijd is uitverkocht.

  • woensdag 1 sep - zondag 31 jul
   kleine zaal ongeplaceerd
   tickets
  • woensdag 1 sep - vrijdag 31 dec
   kleine zaal ongeplaceerd
   tickets
  • woensdag 1 sep - zondag 31 jul
   kleine zaal ongeplaceerd
   tickets
  • woensdag 1 sep - vrijdag 31 dec
   kleine zaal ongeplaceerd
   tickets
 • Opgefokt

  Jandino Asporaat
  herplaatste voorstelling
  woensdag 29 sep

  Het Nieuwe Normaal is aan Jandino niet besteed. Hij raakt er opgefokt van. Niet doen, niet denken, niet vragen. Niet lachen, niet feesten, niet flirten. Niet hoesten, niet niezen, niet leven. Hij had nooit gedacht te zullen zeggen: vroeger was alles beter. Of: het gaat niet om de lengte van het leven, maar om wat je ermee doet. Jandino heeft dan ook besloten zich niet langer te laten opfokken. Hij gaat liefhebben als zijn moeder en feesten als zijn vader. Lachen als zijn opa en koken en vreten als zijn oma. Kortom, hij gaat weer lekker leven, ze zoeken het maar uit. Niet opgefokt, maar opgewekt. WWW.JANDINO.NL

  • woensdag 29 sep 20.15
   geannuleerd
  • woensdag 29 sep 20.15
   geannuleerd
 • SYZYGY

  Jakop Ahlbom Company
  herplaatste voorstelling
  woensdag 29 sep

  Jakop Ahlbom maakt wervelende voorstellingen, waarin met mime, dans, humor, slapstick en illusionisme fantasie en realiteit met elkaar verstrikt raken. SYZYGY is een magische en poëtische reis die ons langs zowel het werkelijke als het onwerkelijke voert en een blik werpt op ons lichaam. Hoe hebben cultuur en media invloed op ons zelfbeeld? Kunnen we omgaan met verandering? Hoe ver gaat maakbaarheid en wat is schoonheid? Vier vrouwelijke performers spelen een spannend spel met surrealisme en transformatie. WWW.JAKOPAHLBOM.NL

 • R&B Oldskool Hits Part Two

  John Williams e.a.
  herplaatste voorstelling
  vrijdag 1 okt

  Na het grote succes van het eerste seizoen kon het vervolg niet uitblijven! We gaan verder met RNB Oldskool Hits PART TWO, de trein dendert door! Met een nieuw repertoire, nieuwe anekdotes en nieuwe herinneringen maken we er weer een old school feestje van! Tijdens deze voorstelling neemt John Williams, de populaire televisiepresentator, je mee op reis door zijn eigen platenbak met al zijn favoriete RNB hits van toen. Jodeci, Boyz II Men, SWV, Blackstreet en nog veel meer komen aan bod…..op het leukste feestje van Nederland. Voor 1 avond waan je je weer in 'The Challenge', 'Imperium', 'Locomotion' of 'Bluetiek-in'. De discotheken waar je in een lange rij moest staan voor de beste swingbeats. WWW.GVPRODUCTIONS.NL

 • NAMASTEETJES

  Martine Sandifort
  vrijdag 1 okt

  Topcomédienne Martine Sandifort gaat solo en zet meteen een life-changing event neer. Wil je geluk, rust en balans in je leven? Wil je eindelijk weer eens zorgeloos genieten? Dan moet je dus níet bij Martine zijn. Want met haar online-trainingen ‘Creëer je eigen crisis!’, ‘Het is wat het is!’ en ‘Ben je er nou nóg niet overheen?’ heeft ze het afgelopen jaar al duizenden mensen naar de klote gecoacht. Nieuwsgierig geworden? Laat Martine dan je goeroe zijn. Wat krijg je? Allerhande tips, allerhande tricks, allerhande gasten, bepaalde oefeningen en natuurlijk haar wereldhit ‘Ik wil wel dood maar het lukt me maar niet!’. NAMASTEETJES helpt je om definitief de weg kwijt te raken. WWW.MARTINESANDIFORT.NL

 • Sax, Candy & Rock ’n Roll

  Candy Dulfer
  zaterdag 2 okt

  ’s Werelds bekendste saxofoniste is voor het eerst in 30 jaar niet ergens aan de andere kant van de wereld op tournee met haar band. Krijg in deze unieke theatervoorstelling een kijkje in het leven van Prince’s favoriete saxofoniste.

  De oorzaak van de annulering van de tour is bekend, maar het gevolg een unieke voorstelling waarin Candy natuurlijk sax speelt maar ook met humor en passie vertelt over haar avonturen met wereldsterren als Prince en Blondie, haar prille begin bij fanfare Jeugd doet leven en haar liefde voor natte doekjes en patat met mayonaise. 

  Candy Dulfer stond op haar vijfde al met een saxofoon in haar handen – misschien niet zo gek als je vader een bekend saxofonist is. Maar daarna ging het wel extreem hard: op haar elfde speelde ze in de band van Rosa King, op haar veertiende had ze haar eerste eigen band, waarmee ze nog voordat ze eindexamen had gedaan al in het voorprogramma van Madonna stond. Sindsdien speelde en speelt ze met muzikale helden als Prince, Van Morrison en Chaka Khan, had ze samen met Dave Stewart van The Eurythmics een wereldhit met "Lily was here' en mag ze zichzelf dankzij haar plaat Saxuality een "Grammy nominated artist' noemen. Inmiddels is Candy niet alleen een van de bekendste vrouwen in de Nederlandse muziek, maar ook een van de beste saxofonisten ter wereld, in het buitenland nog beroemder dan hier. Ze werkte samen met o.a. Beyoncé, Aretha Franklin, Blondie en Pink Floyd, speelt met haar band over de hele wereld in uitverkochte zalen en op de grootste festivals en scoorde meerdere nummer 1-hits in de VS.

 • MINDREADER

  Timon Krause
  zaterdag 2 okt

  Ervaar MINDREADER in het theater: de nieuwe next-level show van Mentalist Timon Krause! De gedachtelezer keert samen met zijn muzikanten Henning Neidhardt en Kevin Wolf terug naar de theaters. Beleef een onverwachte mix van mentalisme en muziek. In deze show ben je live getuige van hoe de MINDREADER de gedachtes van het publiek leest, voorspelt en beïnvloed. We beloven dat je op het puntje van je stoel zal zitten.

 • Leer van Fred Live

  Fred van Leer
  herplaatste voorstelling
  dinsdag 5 okt
  -
  donderdag 10 feb

  De bekendste stylist van de Nederlandse tv komt naar DE KOM. Verzamel je moeder, dochters, zussen en vriendinnen en kom op 5 oktober 2021 of 10 februari 2022 naar deze show. Leer van Fred Live wordt een hilarische avond uit voor alle vrouwen die the do’s and dont’s willen weten op het gebied van kleding. Je krijgt tips en tricks en mag wellicht ook je eigen verhaal vertellen. Fred - stylist van presentatrices en artiesten - luistert en adviseert.

  Op dit moment is Fred de bekendste stylist van de Nederlandse televisie. Hij was jarenlang coach van Hollands Next Top Model, kleedt presentatrices en artiesten en heeft zijn eigen YouTube-kanaal. Leren van Fred deden duizenden enthousiaste vrouwen tijdens zijn workshops op o.a. het LINDA.festival en Share a Perfect Day. En dat inspireerde Fred van Leer om het theater in te gaan. Zodat elke Nederlandse vrouw kan leren van Fred van Leer.

  Vanwege de populariteit van Fred van Leer kunt u maximaal 6 kaarten per persoon bestellen. Voor verschillende voorstellingen kunnen kaarten gekocht worden via onofficiële verkoopsites, zo ook voor Fred van Leer. Wij raden iedereen met klem af kaarten op deze manier te kopen omdat het niet zeker (en vaak zelfs onwaarschijnlijk) is dat de sites daadwerkelijk kaarten hebben, kaarten die met winst doorverkocht worden officieel niet geldig zijn en omdat veel sites gewoonweg onbetrouwbaar zijn. Nog los van het feit dat u vaak een onredelijk hoge prijs betaalt. Wij werken absoluut niet samen met sites als TopTicketShop. Op www.weetwaarjekoopt.nl vindt u meer informatie over doorverkoopsites.

  • dinsdag 5 okt 20.15
   laatste kaarten, neem contact op met de kassa via 030-6045554 of kassa@dekom.nl
  • donderdag 10 feb 20.15
   verkoop nog niet gestart
  • dinsdag 5 okt 20.15
   laatste kaarten, neem contact op met de kassa via 030-6045554 of kassa@dekom.nl
  • donderdag 10 feb 20.15
   verkoop nog niet gestart
 • Liften 2

  Joke de Kruijf, Winston Post en Frédérique Sluyterman
  woensdag 6 okt

  Na het succes van deel één bundelen Joke de Kruijf, Winston Post en Frédérique Sluyterman van Loo hun krachten voor een nieuwe feelgoodvoorstelling met prachtige liedjes. Ook het tweede hoofdstuk uit de Liften-reeks biedt een avond vol humor, drama en muziek. Verpleegster Saskia belandt na een noodlottig incident achter de tralies. Daar deelt ze de cel met de Gooische Stefanie en de ‘per ongeluk’ opgesloten Youri.  Alle drie hebben ze hun eigen verhaal. Het wordt een verblijf dat hun leven voorgoed zal veranderen. WWW.IL-ENTERTAINMENT.NL

 • The Jimi Hendrix Re-Experience

  Erwin van Ligten Band & special guest Hans Dulfer
  donderdag 7 okt

  Op 18 september 2020 was het vijftig jaar geleden dat Jimi Hendrix veel te vroeg zijn laatste adem uitblies. Gitarist Erwin van Ligten brengt met zijn geweldige band zeker geen doorsnee tribute; hij vertolkt de nummers van Hendrix met zijn eigen sound. ‘Purple Haze’, ‘Hey Joe’, ‘Little Wing’, ‘All Along The Watchtower’, ze komen allemaal voorbij, aangevuld met fraaie achtergrondverhalen. Special guest is niemand minder dan saxofonist Hans Dulfer. WWW.ERWINVANLIGTEN.COM

 • Fantoomgeluk | een fout-nostalgische cabarettripp

  Janneke Jager
  donderdag 7 okt

  Wanneer Janneke Jager struikelt over een vergeten tas met oude cassettebandjes, zit ze opeens weer op haar tienerkamertje te dromen over ‘later’. Alles is behoorlijk anders uitgepakt dan ze eind jaren tachtig kon vermoeden. Maar is dat erg? Twijfelend tussen weemoed en schaamte maakt de Noord-Groningse drama queen zingend en vertellend de verrassende balans op. WWW.JANNEKEJAGER.NL

 • Ronnie gaat naar huis

  Ronnie Flex
  herplaatste voorstelling
  zaterdag 9 okt

  Intieme muziekvoorstelling waar Ronnie zijn huiskamer en muziekstudio mee de bühne op neemt.

  Hij groeide afgelopen vijf jaar uit tot een van de grootste artiesten van Nederland. Stond op alle grote podia die ons land kent, won alle prijzen die je als artiest kan winnen en werd door vriend en vijand bejubeld voor zijn unieke talent dat zich manifesteert in maar liefst drie disciplines (rapper, zanger en producer). Maar de schaduwkant achter het grote succes was erg donker. Dit werd vooral duidelijk in de twee documentaires die over hem zijn gemaakt. Een depressie en cannabisverslaving zorgen ervoor dat onlangs de hoogtepunten hij zelf een tijd lang bezig is met de diepe dalen. Maar dan komt er een virus en staat het ‘artiesten leven’ even helemaal stil. Er is tijd voor zijn familie, gezin en zijn grootste liefde muziek maken. Ronnie is weer thuis.

  Opgeladen en met een hele hoop nieuwe muziek gaat hij een nieuw avontuur aan in het theater. Een intieme muziekvoorstelling waar Ronnie zijn huiskamer en muziekstudio mee de bühne op neemt. Zijn publiek komt op visite en krijgt een kijkje in hoe zijn nieuwe album tot stand is gekomen. Ter plekke wordt nieuwe muziek gemaakt en vertelt Ronnie zijn verhaal achter de muziek. WWW.RONNIEFLEX.NL

 • Samen solo

  Marjolijn Touw en Frans Mulder
  zaterdag 9 okt

  Frans Mulder en Marjolijn Touw hebben hun solo voorstellingen 'Zeilen op de wind van vandaag' en 'Marjolijn Touw houdt van jou' verbonden. Het zijn verhalen over twee levens die bijzonder veel raakvlakken hebben. Samen solo.

 • Het Grote Mad Science Theaterfeest (5+)

  Mad Science
  herplaatste voorstelling
  zondag 10 okt

  Zijn de professoren van Mad Science nu helemaal gek geworden? Het ziet er wel naar uit. Tijdens deze energieke kindervoorstelling trakteert Mad Science op het leukste en meest spectaculaire uit de wereld van de wetenschap om zo de formule voor het coolste feest te vinden. Daar komt nogal wat bij kijken. Of het een knalfeest wordt? Knallen doet het sowieso! Mad Science daagt kinderen uit en maakt ze slimmer. Ruim tweehonderd professoren brengen jaarlijks 300.000 kinderen in Nederland in aanraking met het leukste van wetenschap en techniek. Op scholen en nu ook in het theater! WWW.NEDERLAND.MADSCIENCE.ORG

 • Amélie de Musical

  Christanne de Bruijn, Christiaan Koetsier, Ger Otte e.a.
  try-out
  woensdag 13 okt
  -
  donderdag 14 okt

  De romantische en fantasievolle film ‘Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain’ is komend seizoen voor het eerst in Nederland als musical te zien, mét de bekende muziek van Yann Tiersen. De dromerige Amélie leidt een teruggetrokken leventje als serveerster in het mooie Montmartre in Parijs. Ze probeert liefde en vrolijkheid te brengen in het leven van anderen. Maar op een dag wordt ze zelf verliefd en moet ze haar verlegenheid overwinnen. WWW.AMELIEDEMUSICAL.NL

 • De Pannekoekencaravan

  Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman
  woensdag 13 okt

  Ruim tien jaar geleden zagen Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen geen brood meer in de journalistiek. Het was tijd om het over een andere boeg te gooien. Ze kochten een pannenkoekencaravan en doopten zichzelf foodtruckondernemer voordat er überhaupt foodtruckondernemers bestonden. Met wisselend, vooral tegenvallend succes trokken zij twee jaar lang stad en land af voordat ze berooid en een illusie armer terugkeerden naar de journalistiek. Inmiddels is het verwerkingsproces voltooid, zijn de brandwonden geheeld en maken Gijs en Marcel van hun verhaal een avondvullende voorstelling. De Pannekoekencaravan is een poedersuikerzoete theateravond over vriendschap, ambitie en hoop. 

 • 1 Kilo

  Kasper van der Laan
  herplaatste voorstelling
  vrijdag 15 okt

  Waarom zijn de dingen zoals ze zijn en doen we de dingen zoals we ze doen?
  Kasper van der Laan, volgens de Volkskrant hét comedytalent van 2019,
  legt het u graag uit in zijn avondvullende debuutvoorstelling 1 Kilo. Dus kom
  kennis maken met dit onvoorspelbare, ongrijpbare en ongekend grappige
  fenomeen en zijn de unieke kijk op onze wereld. WWW.KASPERVANDERLAAN.NL

 • Het verhaal van Pieter Konijn (2+)

  Kelvin Wormgoor, Babbe Groenhagen en Eric-Jan Lens
  zaterdag 16 okt

  Van de immens populaire Pieter Konijn-boekjes van Beatrix Potter zijn inmiddels meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht. Erik van Trommel en Gert-Jan van den Ende maken een grappige, spannende, muzikale en interactieve voorstelling voor de allerkleinsten met het sympathieke konijn in de hoofdrol. Hij raakt verstrikt in de moestuin van meneer Verhoef. Gelukkig wordt Pieter Konijn gered door zijn neefje Benjamin en krijgt hij hulp van een lief roodborstje. Het is een prachtig avontuur met poppen en een schitterend decor. Aan de kinderen in het theater wordt vooraf gevraagd om een liedje te leren, om samen met Pieter Konijn te zingen.

 • FF tussen ons

  Snelle
  dinsdag 19 okt

  FF tussen ons hoor, maar Snelle komt naar je toe! In het najaar van 2021 is het tijd voor zijn eerste grote theatertour. Verwacht een eerlijke show met muziek, sterke maar ook minder sterke verhalen en inside jokes. Samen met zijn Lieve Jongens Band zorgt hij voor een feestje waar je zeker op zit te wachten.

 • The future is not what it used to be

  Panama Pictures
  herplaatste voorstelling
  woensdag 20 okt

  Het Brabantse gezelschap Panama Pictures gaat met het werk The Future is not what it used to be letterlijk de hoogte in. Zwevende objecten vormen een surrealistisch en poëtisch universum. Een voelbare impact van de bewegingen maken het risico echt, er staat hier iets op het spel...

  Panama Pictures combineert dans, acrobatiek en livemuziek in deze meeslepende en krachtige voorstelling. De bewegingen worden begeleid door een spannende compositie van huiscomponisten Strijbos & van Rijswijk in samenwerking met componist, muzikant en performer Davide Bellotta."
  WWW.PANAMAPICTURES.NL

 • Rumag Theater-Event

  Rumag
  herplaatste voorstelling
  donderdag 21 okt

  Vrijwel iedereen kent de zwart-witte, ongecompliceerde, grove maar altijd uiterst grappige slogans die via internet de wereld in worden geslingerd. Met bijna een miljoen volgers is Rumag hét lifestylemerk van Nederland. Tijdens het theater-event is de bezoeker onderdeel van een show waarin grenzen worden opgezocht van wat kan en niet. Bovendien wordt iedere avond de beste Rumagger van de zaal verkozen en zijn er gasten uit de wereld van de humor en muziek. WWW.RUMAG.NL

 • Vrijdag (Hugo Claus)

  Toneelgroep Maastricht - Fedja van Huêt, Anniek Pheifer e.a.
  vrijdag 22 okt

  Vrijdag van Hugo Claus is een van de meest ontroerende toneelteksten uit het Nederlandse taalgebied. Een zinderend gezinsdrama over schuld en vergeving, een aangrijpende zoektocht naar liefde en verzoening. In een regie van Michel Sluysmans brengt Toneelgroep Maastricht dit meesterwerk in het najaar van 2021 naar de Nederlandse en Vlaamse theaters.

  Het is vrijdagmiddag. Georges Vermeersch (Van Huêt) komt thuis nadat hij vervroegd is vrijgelaten uit de gevangenis. Hij is veroordeeld wegens ontucht met zijn dochter die vertrokken is naar de grote stad. Zijn vrouw Jeanne (Pheifer) heeft tijdens Georges’ afwezigheid troost gevonden bij zijn beste vriend -en buurman- Erik en is recentelijk bevallen van een dochter. Ziehier het startpunt van een vertelling waarin schuld en vergiffenis, liefde en vriendschap, opoffering en wanhoop strijden om voorrang.

 • Off The Wall

  Michael Jackson Tribute
  zaterdag 23 okt

  Of je nu fan bent van het eerste uur of voor het eerst kennis maakt met de creativiteit van Michael Jackson: tijdens Off the Wall kan niemand stil blijven zitten of staan. Onder aanvoering van leadzanger Milton Wijngaarde, zijn band en een paar geweldige performers word je ondergedompeld in een kolkende zee van muziek, licht, visuals en spetterende dans, met natuurlijk heel veel wereldberoemde songs van The King of Pop. En dat allemaal in de stijl van ‘This Is It’, Michaels laatste geplande show, die door zijn plotselinge dood nooit plaatsvond. Dankzij de geweldige film zijn er gelukkig wel unieke repetitiebeelden. WWW.OFFTHEWALLTRIBUTE.COM

 • Swinging On A Star

  Dennis van Aarssen
  woensdag 27 okt

  Vanaf het moment dat Dennis van Aarssen de jury van The Voice of Holland omverblies met zijn vertolking van Sinatra’s ‘That’s Life’ veranderde zijn leven compleet. Hij won de finale van het populaire tv-programma, maakte een debuutplaat en nam in 2020 een prestigieuze Edison Jazz in ontvangst, de oudste muziekprijs van ons land. Komend seizoen gaat de zanger met tien fantastische muzikanten het theater in. In Swinging On A Star trakteert Dennis je op een avond vol met heerlijke oude muziek en prachtige nieuwe songs. Onder begeleiding van zijn bigband zingt hij songs uit zijn eigen repertoire en hits van muzikale helden als Frank Sinatra, Michael Bublé en Jamie Cullum. WWW.DENNISVANAARSSEN.COM

 • AWKWART

  Wart Kamps
  try-out
  woensdag 27 okt

  Het leven van Wart Kamps is een aaneenschakeling van ongemakkelijke momenten. Warts meesterlijke oplossing? Ongemak bestrijden met nog meer ongemak. Dan zie je pas hoe mensen écht zijn. AWKWART is een absurdistisch, aandoenlijk, hilarisch en muzikaal cabaretprogramma, met liedjes en misschien wel een gek dansje. Het moet wel showbizz blijven tenslotte. WWW.WARTKAMPS.NL

  • woensdag 27 okt 20.30
   geannuleerd
  • woensdag 27 okt 20.30
   geannuleerd
 • Pink Floyd Past to Present

  Pink Project The Band
  herplaatste voorstelling
  donderdag 28 okt

  Het publiek wil Pink Floyd horen, in optima forma, en dát is het doel van Pink Project. Al ruim een kwart eeuw weten zij de muzikale nalatenschap van Pink Floyd vlekkeloos neer te zetten in de theaters en op poppodia. Nu gaat de band op tournee met de show: Pink Floyd Past to Present

  Deze nieuwe show bestrijkt het gehele rijke oeuvre van Pink Floyd. Van 'Ummagumma' tot en met 'The Dark Side of the Moon' en van 'Wish You Were Here' via 'Animals' tot en met 'The Division Bell'. Alle highlights komen voorbij. Met quadrafonische sound, een spectaculaire lichtshow en indrukwekkende visuals is het alsof de legendarische Britse band nooit heeft opgehouden te bestaan. Pink Floyd Past to Present is de ultieme Pink Floyd trip down memory lane! WWW.PINKPROJECT.NL

 • All Night Café - Country 2021

  Pieternel
  donderdag 28 okt

  Pieternel Osinga leverde in 2018 met ‘Roosevelt Island’ een debuutalbum af om door een ringetje te halen. Zo betitelden de kenners van altcountry.nl de plaat – waarop zij laveert tussen folk, pop en blues – als “geweldig” en “prima de luxe”. De avontuurlijke Nashville Girl uit Amsterdam stelde voor All Night Café een gevarieerd muzikaal programma samen, waarin het rijke geluid van Nashville centraal staat. Ze speelt met haar band muziek van hedendaagse artiesten als Chris Stapleton, John Mayer en Brandi Carlile, maar ook klassiekers uit het country-, folk- en bluegrass songbook. Dus ook Dolly Parton en Bonnie Raitt passeren de revue tijdens dit feest van herkenning. WWW.PIETERNELMUSIC.COM

 • BEHIND THE iMASQ

  Xclusiv Company
  vrijdag 29 okt

  In de voorstelling BEHIND THE iMASQ nemen 6 urban dansers het publiek mee op reis langs de effecten van etikettering én het (willen/moeten) dragen van maskers in de maatschappij. Van (voor)oordelen, onbegrip, dreiging/geweld en uitsluiting, naar een ultieme bestemming: acceptatie en vrijheid. De community waar wij nu in leven gebruikt maskers én filters, om de ‘ware ik’ te verschuilen. Dit, terwijl inheemse stammen hun maskers juist gebruik(t)en om authenticiteit te vieren. Geïnspireerd door deze inheemse stammen, willen wij de sociale acceptatie van andersdenkenden én de ruimdenkende individu bevorderen: de vrijheid om te zijn wie wij willen zijn!

 • Het dreigt volslagen goed te komen

  Jasper van der Veen
  try-out
  dinsdag 2 nov

  Jasper vertelt mooie en slimme verhalen vol sterke grappen. Hij is verwonderd en boos, over zichzelf, zijn vrienden, familie en de wereld om hem heen. Snel schakelend, met een sterke mimiek en onnavolgbare redenaties fileert hij de maatschappij, onze blinde vlekken en dooie hoeken. Maar hij begint bij zichzelf, zijn gedachten, doen en vooral zijn laten. Hij wil een stap verder. Hij wil door. Hij vindt dat de wereld door moet. Maar om verder te kunnen moet je kunnen terugkijken, weten waar je vandaan komt en dan een plan maken. Durft hij dat? Dat gaan we zien.

  De winnaar van de Jury- en Publieksprijs van het Leids Cabaret Festival 2019 speelt try-outs van zijn eerste avondvullende voorstelling in regie van Peter van de Witte. 

 • George en Eran worden veganisten

  George & Eran Producties
  woensdag 3 nov

  George en Eran worden Veganisten is een voedselkomedie waarin zij hunzelf bevragen over hoe we in de praktijk omgaan met eten. We kunnen niet meer doen alsof we niet weten dat het eten van vlees, net als vaak vliegen en lang douchen, een negatieve impact heeft op het ecologische systeem waar we afhankelijk van zijn. Maar in hoeverre zijn we bereid onszelf op te offeren voor een hoger doel?

 • Plant

  Nynke Laverman
  donderdag 4 nov

  Plant is een indringende muzikale trip. Zangeres Nynke Laverman kruipt in het fluisterregister van haar stem en wisselt kwetsbare, ijle soundscapes af met beats en spoken word. De gedempte pianoklanken en explosieve, vulkanische drumsessies van Sytze Pruiksma trekken je moeiteloos mee in de filmische, surreële werelden van videokunstenaar Douwe Dijkstra. “Ik vraag me af waarom we eigenlijk onderscheid maken tussen mens en natuur. WWW.NYNKELAVERMAN.NL

 • TITANIC

  René van Kooten, Mariska van Kolck, Dennis Willekes, Wieneke Remmers e.a.
  try-out
  vrijdag 5 nov
  -
  zaterdag 6 nov

  TITANIC, gegarandeerd een onvergelijkelijke avond uit. Een van de grootste Broadway hits van het afgelopen decennium en winnaar van twee Tony Awards komt terug naar Nederland. TITANIC vertelt het meeslepende verhaal over hoop, liefde en ambitie. Deze indrukwekkende musical met iconische muziek, een live-orkest en een 25 man sterke cast komt naar u toe in uw ‘eigen’ theater. TITANIC heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke avond uit! Mis het niet. 

 • Laars Lappen

  Pieter Jouke
  vrijdag 5 nov

  Pieter Jouke ken je wellicht van ‘De Staat van Verwarring’, het programma waarin hij samen met absurdist Ronald Snijders smakelijke grappen en klinkklare onzin de zaal in slingert. Maar solo kan hij er ook wat van. In Laars Lappen trakteert Jouke op interessante inzichten en hilarische grappen, linkt hij het onlinkbare en krijgen bestaande ideeën een nieuwe draai. Een avond vol mooie verhalen en klassieke thema’s in een besmet jasje, maar dan heel leuk. Volgens het NRC Handelsblad is “Jouke uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn. Taalkunstenaars die momenteel niet op de podia te vinden zijn”. WWW.PIETERJOUKE.NL

 • De Prins van Oranje (7+)

  Dieuwertje Blok en Jeroen Kramer
  zaterdag 6 nov

  Dieuwertje Blok en Jeroen Kramer, je kent ze vast wel van televisie, gaan op zoek naar prinsen en sinaasappels in De Prins van Oranje, een spannend sprookje over reizen en thuiskomen, over list en bedrog, en over verliezen en winnen. Maar bovenal over de liefde! WWW.DEPRINSVANORANJE.EU

 • Belle en het Beest De Musical (4+)

  Sita Vermeulen, Bettina Holwerda, Kick Spijkerman, Titus & Fien e.a.
  herplaatste voorstelling
  zondag 7 nov

  Prins Dinand wordt gekroond tot koning, hij mist alleen nog een koningin aan zijn zijde. Alle dorpsmeisjes zijn al druk bezig met grootse trouwplannen, behalve Belle, zij droomt van grote avonturen. Maar dan wordt de prins vreselijk vervloekt. Zal hij ooit de ware liefde vinden? Belle en het Beest is met betoverende liedjes, schitterende kostuums en hilarische scènes het perfecte theateruitje voor het hele gezin. Sita Vermeulen en Bettina Holwerda spelen afwisselend de rol van de slimme Belle en het tovenaarsduo Titus & Fien zorgt wederom voor beestachtig goede humor. WWW.VANHOORNE.COM

 • Zoals verwacht loopt alles anders

  Omdenken | Berthold Gunster
  donderdag 11 nov

  In een wervelende mix van pijnlijk herkenbare humor, filosofische bespiegelingen en tragikomische zelfonthullingen deelt Berthold Gunster zijn nieuwste visie op het omdenken van problemen; dit keer samen met zijn jongste zoon als ontregelende assistent en een vierkoppige swingende live-band. Alles onder het niet te vermijden motto ‘het dak eraf’.

  Had je net alles een beetje op de rails, je vakantiegeld was binnen, de zon scheen, werd opeens je gloednieuwe fiets gestolen. Of erger, gingen ze fuseren op het werk, werd je partner hopeloos verliefd op iemand anders en zaten we ook nog eens met z’n allen in een wereldwijde pandemie. Het is leuk, dit leven, maar waarom gaan de dingen zo vaak anders dan we zouden willen? Waarom is elk verlangen onlosmakelijk verbonden met een potentiële teleurstelling? Niets willen, niet op Facebook zitten, gewoon single blijven en vooral niet aan de lijn doen, is dat dan de oplossing?!

 • Ze bedoelen het goed

  Glodi Lugungu
  donderdag 11 nov

  Hij won de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival in 2018 en de Volkskrant riep hem uit tot comedytalent van 2020. Je zou er bijna klamme handen van krijgen. Dus 2021 wordt het jaar van Glodi Lugungu. Eindelijk mag hij doen waarvan hij zo lang droomde: zijn eerste avondvullende theatershow over het voetlicht brengen. In Ze bedoelen het goed neemt Glodi je met onverwachte opvattingen en hilarische verhalen mee naar de andere kant van de medaille. “Glodi staat zelfverzekerd, met een ontwapenende charme en veel schwung op het podium. Zijn semi-naïeve presentatie koppelt hij aan enkele sterke en oergeestige verhalen.” (Jury AKF 2018) WWW.BUNKERTHEATERZAKEN.NL

 • Snowponies | Een 'merrie' Christmas

  De Alex Klaasen Revue
  vrijdag 12 nov

  De Alex Klaasen Revue komt met een kerstshow als hét medicijn om de donkere dagen voor kerst door te komen. Alex combineert hilarische sketches met muzikale hoogtepunten, alles in kerstsfeer. Zo voert hij drie koningen op die verdacht veel lijken op de Toppers, een clubje ‘woke’ kerstelfen, een vloggende kerstengel en een echte Duitse kerstmarkt. Alex deelt kerstpakketten uit, kookt een achtgangen-kerstdiner voor de hele zaal en presenteert zijn gloednieuwe cd ‘Santa Klaasen’. WWW.ALEXKLAASEN.NL

 • Back to the garden

  Esther Groenenberg & band
  vrijdag 12 nov

  Na haar succesvolle ode aan Carole King duikt Esther Groenenberg opnieuw de zeventiger jaren in. In Back to the garden zingt ze het allermooiste repertoire van onder anderen Carly Simon, Janis Ian, Carole King, Joni Mitchell en Karen Carpenter. Liedjes uit de kleurrijke seventies, waarin de singer-songwriterscene opbloeide. Esther begeleidt zichzelf op piano en wordt bijgestaan door de onvolprezen ritmesectie van Her Majesty. Dankzij de formidabele zangstemmen van haar driekoppige droomband krijgen ook mannelijke iconen als James Taylor en Crosby, Stills & Nash een plek op de setlist. Een must voor iedereen die de seventies ‘mijn tijd’ noemt, maar zeker ook voor de liefhebbers die daarvoor, net als Esther, te laat geboren zijn. WWW.ESTHERGROENENBERG.NL

   

 • Uitgespeeld (8+)

  Joost x Roedi
  zaterdag 13 nov

  Pacman, Donkey Kong, Mario of Lara Croft: elke generatie kent zijn eigen gamehelden. Er is iets onweerstaanbaars aan de grenzeloze avonturen op het scherm. De populaire YouTubers JoostSpeeltSpellen en Roedie delen hun belevenissen elke dag online en zijn inmiddels zelf game-iconen. Voor het eerst betreden deze jonge twintigers een voor hen onbekende wereld: het theater. In de spannende familievoorstelling Uitgespeeld zien we hoe Joost zonder medeweten van Roedie een afspraak maakt met een zakenman. De afspraak is echter niet wat het lijkt en ze raken verwikkeld in een groter plot. Is hun vriendschap sterk genoeg om dit avontuur te overwinnen? WWW.THEATERBUREAUDEMANNEN.NL

  • zaterdag 13 nov 19.00
   geannuleerd
  • zaterdag 13 nov 19.00
   geannuleerd
 • De mens en ik

  Tim Fransen
  herplaatste voorstelling
  zaterdag 13 nov

  De mens is een hoogst eigenaardige diersoort. Een zoogdier dat zout en peper over zijn eten strooit. Een primaat die zijn tanden poetst en parkeergeld betaalt. Homo sapiens hebben we onszelf genoemd, oftewel: de wijze mens. Poelifinario-winnaar Tim Fransen vraagt zich af of we misschien niet een al te hoge dunk hebben van onszelf. In De mens en ik maakt hij u deelgenoot van zijn worsteling met de mensheid en zijn eigen gedwongen lidmaatschap daarvan. Muzikaal, filosofisch, geëngageerd en ontzettend grappig. WWW.TIMFRANSEN.NL

 • On Tour 2021

  Naturally 7
  vrijdag 19 nov

  Met hun stemmen bootsen de New Yorkse heren van Naturally 7 op verbluffende wijze tal van muziekinstrumenten na – trompetten, elektrische gitaren, bas, cello, harmonica, drums, you name it. Sluit je ogen en je hoort een fantastische band. Doe ze open en je ziet zeven goed geklede zangers. Op het repertoire prijken eigen composities en de betere popsongs, die in verrassende vocale vermommingen de zaal in worden geslingerd. Na de onuitwisbare indruk die de groep tijdens eerdere tournees in Nederlands maakte, is Naturally 7 in 2021 opnieuw On Tour. En ja, nog steeds zónder instrumenten. WWW.NATURALLYSEVEN.COM

 • Vier keer leuk!

  De Cabaretpoel 2021
  herplaatste voorstelling
  vrijdag 19 nov

  Cabaretliefhebbers die graag vers talent ontdekken kunnen naar hartenlust vissen in De Cabaretpoel. Op één avond spelen vier aanstormende cabarettalenten elk een voorstelling van zo’n 25 minuten. Finalisten en prijswinnaars van diverse festivals krijgen zo de kans om zich te presenteren aan een groot publiek. De toekomstige Theo Maassen of de nieuwe Youp van ’t Hek? Het zou zomaar kunnen. U ziet hoe dan ook vier keer iets leuks! WWW.TCMANAGEMENT.NL

 • IMAGINE - The John Lennon Songbook

  Jimmy Coburn
  dinsdag 23 nov

  Op 8 december 2020 was het veertig jaar geleden dat vier kogels een einde maakten aan het leven van John Lennon. IMAGINE - The John Lennon Songbook is een bijzonder eerbetoon aan deze legendarische artiest. Aan de hand van diverse hits word je meegenomen naar het memorabele verhaal van Lennon, dat begint bij The Beatles, waarvoor hij wereldberoemde songs schreef zoals ‘From Me To You’, ‘I Am The Walrus’, ‘In My Life’, ‘All You Need Is Love’ en ‘Strawberry Fields’. Na het uiteenvallen van de groep gooide Lennon solo alle artistieke remmen los en scoorde hij hits met onder andere ‘Jealous Guy’, ‘Woman’, ‘Mother’ en natuurlijk ‘Imagine’. Lennon wordt vertolkt door Jimmy Coburn, die ook een glansrol vervulde in de op The Beatles geïnspireerde hitmusical ‘Let It Be’. WWW.DGTHEATER.NL

 • The Mousetrap

  Willeke van Ammelrooy, Wilbert Gieske, Roos van Erkel e.a.
  woensdag 24 nov

  The Mousetrap ging op 25 november 1952 in Londen in première en is de langstlopende toneelvoorstelling ter wereld. Een prachtige cast brengt het legendarische moordmysterie van Agatha Christie na twintig jaar terug in Nederland.

  Door de aanhoudende sneeuwval zit een aantal gasten vast in het oude pension Monkswell Manor. Dan meldt een brigadier van de politie zich. Eerder die dag is er een moord in de omgeving gepleegd en hij vermoedt dat de dader zich in het pension schuilhoudt. Alle gasten lijken een motief te hebben, maar als er een tweede slachtoffer valt, loopt de spanning op.

  Agatha Christie maakte er een meesterlijke whodunit van en zet haar publiek voortdurend op het verkeerde been met meer plotwendingen dan een draaitol! Het verhaal is nooit verfilmd: wie de werkelijke moordenaar is, is het best bewaarde geheim in de toneelwereld. Er is maar één manier om erachter te komen... WWW.REP.NU

 • Canto Ostinato Strings Attached

  Matangi Quartet
  zondag 28 nov

  Simeon ten Holt componeerde Canto Ostinato - letterlijk vertaald: hardnekkig lied – zo dat elke vertolking een bijzonder karakter heeft. Hij liet namelijk de uitvoeringsmogelijkheden vrij, waardoor de muzikale keuzes gemaakt worden tijdens de uitvoering, net als bij improviseren. De Matangi’s koersen door het stuk en staan voortdurend met elkaar in verbinding. Spanning en ontspanning creëren een verlangen dat zich ontlaat in diepe emotie. 

  Het Matangi Quartet heeft Gerard de Bruyne gevraagd om bij deze concerten live te komen tekenen. Daarbij laat hij zich inspireren door de uitvoering van Matangi en zijn de tekeningen te zien op een groot scherm achter het kwartet. Zo is elk concert niet alleen een nieuwe muzikale ervaring, maar ontstaat er telkens een nieuw beeldend kunstwerk. WWW.MATANGI.NL

   

 • Dolfje Weerwolfje (6+)

  Rick Engelkes Producties
  zondag 28 nov

  Dolfje Weerwolfje is een spannende familiemusical, gebaseerd op de door kinderen verslonden en ongelooflijk succesvolle boekenreeks van Paul van Loon. Dolfje is een doodgewone jongen van bijna zeven. Nou ja, gewoon. Op de nacht voor zijn zevende verjaardag, bij volle maan, worden zijn handen kleine klauwen, op zijn hoofd groeien twee puntoren en hij krijgt een witte staart. Dolfje is een weerwolf geworden en zal moeten leren leven met het feit dat hij in de dagen rond volle maan verandert! Het zet zijn hele leven op de kop. Hoe zullen Timmie en zijn ouders reageren? En wie is toch die vreemde man die om de haverklap overal opduikt? WWW.REP.NU

 • Van de hak op de tak

  Nienke Plas
  herplaatste voorstelling
  dinsdag 30 nov

  Vlogger, presentatrice, cabaretier en stand-up comedian Nienke Plas debuteert in het theater met Van de hak op de tak. De Amsterdamse wervelwind – winnaar van de Hashtag Awards 2017 – maakt een programma voor mensen die durven in te halen in een bocht, liefst in de buitenste baan. Dus riemen vast, want Nienke geeft gelijk plankgas. En of de wereld nou rond of plat is? Het zou niet moeten uitmaken want Nienke haar kijk op de planeet is voor één avond de waarheid. Plas werd omarmd door vele kijkers die haar YouTube-kanaal volgen en nu wil zij hen bedanken. Vanaf het podium. WWW.NIENKEPLAS.NL

 • WAVE

  Another Kind of Blue
  donderdag 2 dec

  Choreograaf David Middendorp brengt onder de titel WAVE opnieuw een verrassende en spannende mix van moderne dans en technologie. Met respectievelijk drones, levensgrote animaties en een op het fenomeen selfie geïnspireerde choreografie laat Middendorp de echte en de digitale wereld samensmelten in spectaculaire beelden en zet hij je op een speelse manier aan het denken over hoe technologie ons leven en onze wereld beïnvloedt. Net als zijn vorige voorstellingen is ook WAVE geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. WWW.ANOTHERKINDOFBLUE.NL

 • MOERSTAAL

  De Meisjes met de Wijsjes
  donderdag 2 dec

  De Meisjes met de Wijsjes staan voor ijzersterke vierstemmige zang en hilarische scènes. Na hun debuutshow ‘Tegeltjeswijsheid’ schudden zij het brave imago van zich af met het stoerdere en gewaagdere MOERSTAAL, een programma over communicatie in onze moerstaal, oertaal, gebarentaal, lichaamstaal, muzikale taal of juist gebrek aan taal. Begeleid door hun multi-instrumentalist brengen de vier Meisjes een breed repertoire aan bekende en minder bekende Nederlandse nummers van artiesten als Marco Borsato, Boudewijn de Groot, Alain Clark, de 3JS en Anouk. Aangevuld met eigen werk halen ze alles uit de kast om je omver te blazen, te ontroeren en te verrassen. WWW.DEMEISJESMETDEWIJSJES.NL

 • Oudejaars 2021 | Het Jansen Vaccin

  Dolf Jansen
  vrijdag 3 dec

  De 32e Oudejaars van Dolf Jansen, en ja dat is best veel en nee voorlopig krijgt niemand hem stil. Daarbij komt: voor hem is er geen enkele functie elders te bedenken. Wat mag u verwachten van het vaccin? Dat het bij ons theater volop verkrijgbaar is. Wel politieke duiding en een geheugentest om uit te vinden wat Rutte allemaal wél deed, zei, beloofde en bedoelde, geen nieuw leiderschap (vooralsnog). Wel menselijke maat, geen consultants. Wel improvisatie en poëzie, geen door redacties goedgekeurde tekstjes. Mogelijke bijwerkingen: schaterlach, denkfrons, inzicht, verbazing en zin om het leven en elkaar te omhelzen. Het Jansen Vaccin: hoe hebben we het al die jaren zónder gedaan?! WWW.DOLFJANSEN.NL

 • Elke dag een beetje Bach

  Jan-Willem Rozenboom
  vrijdag 3 dec

  Onder de titel ‘Elke dag een beetje Bach’ zet Jan-Willem Rozenboom elke dag een filmpje online over de muziek, het leven en de uitvoering van composities van J.S. Bach. Ondertussen heeft hij al ruim tweehonderd van deze korte video’s gemaakt, minicolleges die door een groeiend publiek worden bekeken. Tijdens de lockdown maakte hij ook drie online Bach-colleges, volwaardige voorstellingen die on demand te zien zijn. Maar live is natuurlijk veel leuker. Elke dag een beetje Bach: een theatercollege met veel pianomuziek van, en verhalen over Bach en alle ruimte tot het stellen van vragen. WWW.JWROZENBOOM.NL

 • Christmas Under African Skies

  The African Mamas
  zaterdag 4 dec

  Na het overweldigende succes in 2018, komen The African Mamas in december 2021 terug naar Nederland met een fonkelnieuwe kerstspecial. Een muzikaal programma met prachtige Afrikaanse traditionals, ontroerende a capella liederen, swingende gospel maar natuurlijk ook de bekende internationale kerstnummers. 

  De muzikale rijkdom, de Afrikaanse cultuur en (kerst)tradities staan centraal in deze voorstelling. De groep straalt warmte en inspiratie uit met haar betoverende melodieën, om nog maar niet te spreken van de aanstekelijke Afrikaanse ritmes die de hele zaal opzwepen en zelfs de koudste kikkers niet onberoerd zullen laten. 

  In de kerstperiode komen families samen. In Zuid-Afrika maken velen de reis van de stad naar het platteland, terug naar de roots. Met kerst worden warme herinneringen weer tot leven gewekt en worden nieuwe herinneringen gemaakt. De Mamas laten ons op geheel eigen wijze zien én horen hoe zij de kerst beleven. Want wie maalt er nog om een witte kerst met zo’n hartverwarmende en kleurrijke ‘Christmas Under African Skies’?WWW.DGTHEATER.NL

 • TaBoe!

  Nesim El Ahmadi
  try-out
  donderdag 9 dec

  In zijn eerste voorstelling bespreekt Nesim taboes en verhalen die voor hem belangrijk zijn. Hoe is het om de zoon van een vluchteling te zijn? De zoektocht naar zijn geloof, op jonge leeftijd trouwen met een christelijk vrouw en zelf moslim zijn. Een haartransplantatie op je 23e, de ontvoering van zijn vrouw of om vast te zitten in een cel.

  Nesim el Ahmadi (1993) is voornamelijk bekend van het YouTube kanaal Supergaande en zijn eigen YouTube kanaal. Op televisie was hij te zien in twee seizoenen van Rambam, heeft hij een aantal jaar voor BNN gewerkt als presentator en presenteerde hij het online programma Platenbazen van Radio 538 en bij RTL Concentrate.

 • Uitgesproken

  Marc-Marie Huijbregts
  donderdag 9 dec

  Marc-Marie is uitgesproken. Maar is hij ook uitgesproken? En is dat pas sinds kort of was hij altijd al uitgesproken? Maak je op voor een uitgesproken avondje Marc-Marie Huijbregts en laat je (opnieuw) meeslepen door de hilarische observaties, anekdotes, grappen en levenstips van de charismatische cabaretier. www.marc-marie.nl

 • Alive and Kicking

  Top 2000 Live
  zaterdag 11 dec
 • Jennie Lena sings Michael Jackson unplugged

  Jennie Lena
  zaterdag 11 dec

  Als klein meisje was Jennie Lena groot fan van Michael Jackson. Zijn songs openden een magische wereld voor haar en vormen nog steeds een grote bron van inspiratie. Vorig jaar kwam een droom uit toen Jennie in LA een unplugged-album opnam met Jennifer Batten (jarenlang vaste gitarist van Jackson) en Tony Newton (bassist van de Jackson Five). In deze intieme show brengt ze een akoestisch eerbetoon aan The King of Pop. Je hoort songs als ‘Thriller’, ‘Billy Jean’, ‘I Want You Back’, ‘Ben’ en natuurlijk ‘Who’s Loving You’, waarmee Jennie meer dan 45 miljoen views scoorde op YouTube.  www.jennielena.com

 • Sneeuwwitje (4+)

  Theater Terra
  zondag 12 dec

  Theater Terra duikt in deze familiemusical opnieuw de sprookjeswereld in. Prinses Sneeuwwitje is geliefd bij het hele volk, behalve bij haar jaloerse stiefmoeder, de Koningin. Op een dag vertelt een toverspiegel aan de Koningin dat niet zij, maar Sneeuwwitje de mooiste van het land is. Sneeuwwitje vlucht de bossen in en vindt een nieuw leven bij zeven grappige en muzikale dwergen. Maar de Koningin weet haar te misleiden met een betoverde appel. Alleen een kus van een ware liefde kan Sneeuwwitje nog redden…  WWW.THEATERTERRA.NL

 • Koorts

  Ali B
  reprise | herplaatste voorstelling
  woensdag 15 dec

  Ali B is rapper, jurylid bij ‘The Voice’, gevierd tv-programmamaker en theaterman. Maar hij heeft zijn publiek wel wat uit te leggen. Waarom annuleerde hij tot tweemaal toe zijn theatertour? Wat is er aan de hand in huize Bouali? Over deze en talloze andere persoonlijke en maatschappelijke onderwerpen laat Ali B in KOORTS zijn - optimistische - licht schijnen. De temperatuur kan flink oplopen, maar koorts is ook het begin van genezing, opwinding en nieuwe kansen. WWW.ALIB.NL

 • Goesting | Een One Mann Show

  Vera Mann
  herplaatste voorstelling
  donderdag 16 dec

  Ontroerende, grappige en muzikale reis door een vrouwenleven.

  De Vlaamse actrice, zangeres en musicalster Vera Mann neemt u mee op een ontroerende, grappige en muzikale reis. Mann vertelt een persoonlijk en af en toe hilarisch verhaal over toevallige ontmoetingen, familiegeheimen en liefdesperikelen. Door wie is ze beïnvloed en door wie is ze gaan zingen? Begeleid door twee fantastische muzikanten brengt ze de soundtrack van haar leven, met nummers van onder meer Joni Mitchell, Leo Ferré, Michel Legrand en Stephen Sondheim in prachtige Nederlandse vertalingen. WWW.VERAMANN.NU

 • Voor iedereen beter

  Richard Groenendijk
  vrijdag 17 dec

  Volgens de pers behoort Groenendijk tot de grote komieken van ons land. Hij is openhartig, scherp, ad rem, een tikkie vilein, vol zelfspot, maar vooral genadeloos komisch. En hij kan ook nog eens geweldig zingen. Na een sabbatical van een jaar kreeg hij van corona ongevraagd nog een extra jaartje vrij, maar nu keert Groenendijk dan echt terug met een gloednieuwe show. Dat is Voor iedereen beter, want als er op dit moment iemand is die een zaal kan laten bulderen van het lachen, is het Richard Groenendijk. Dus kom van die bank en ga hem zien. www.richardgroenendijk.nl

 • De Schuldige

  Daniël Boissevain e.a.
  vrijdag 17 dec

  In de bloedstollende theaterthriller De Schuldige wordt politieman Oscar Holm (Daniël Boissevain) gebeld door een ontvoerde, verwarde jonge vrouw. Met alleen een telefoon tot zijn beschikking begint Oscar een race tegen de klok om haar te redden. Het stuk is gebaseerd op de internationaal bewierookte film ‘Den Skyldige’ en is behalve een spannende reddingspoging ook een pleidooi voor het overboord gooien van vooroordelen. Op ingenieuze wijze bevraagt De Schuldige ons beeld van goed en kwaad. www.kikproductions.nl

 • 't Houdt een keer op

  Hans Dorrestijn
  herplaatste voorstelling
  zaterdag 18 dec

  Het laatste programma van Hans Dorrestijn wordt voor de verandering een gezellige mix van kleine en grote rampspoed: de aftakeling, het verlies van vrienden en collega’s, digitale vervreemding, de stijgende temperaturen en het menselijk teveel. Hij stelt de hond en de paus medeverantwoordelijk voor de overbevolking. En de paus wordt natuurlijk ook aangeklaagd vanwege de eikenprocessierups. Hij onthult dat het insectenbestand is ingestort, maar dat binnenskamers de vliegenmepper zijn nut blijft bewijzen. Hij gooit de doodgemepte vliegen en muggen uit het raam. Dan hebben de zwaluwen er ook nog wat aan. 't Houdt een keer op'. Ook voor Hans Dorrestijn. WWW.HANSDORRESTIJN.NL

 • De Vliegende Hollander (7+)

  Ida van Dril
  zondag 19 dec

  Ze waren altijd samen, Willem en Lot. Toen werden ze groot en Willem wilde varen. Lot mocht niet mee, want meisjes brengen ongeluk op zee, zei Willem. Dan maar wachten tot hij terugkomt. Maar hij kwam niet terug. Zou het schip vergaan zijn of is er iets anders gebeurd? Waarom fluisteren de visvrouwen steeds de naam van zijn schip? Wat is er gebeurd met…het spookschip?

  Ida van Dril duikt in het mysterieuze verhaal van de Vliegende Hollander en neemt je onder regie van Fred Delfgaauw mee naar de woeste zee. Een muzikale en grappige voorstelling met laffe helden en heldhaftige lafaards, voor iedereen die nog niet weet dat bang zijn helemaal niet eng is. www.idavandril.nl

 • Fuse Live

  Fuse
  donderdag 23 dec

  Fuse speelde zich definitief in de spotlights als huisband van tv-programma Podium Witteman, maar minder bekend is de route die ze sinds 2012 hebben afgelegd: honderden optredens, van krappe clubs en serene kerken, tot festivalweides en concertgebouwen. De uren op het podium, onder de televisielampen en experimenterend in het repetitiehok - het zit allemaal ingesleten in het DNA van deze topformatie met hun eigenwijze geluid. Met muziek van onder anderen Maurice Ravel, Nils Frahm, Manuel de Falla, Miles Davis en Simeon Ten Holt.

 • Kinderkerstpopconcert (3+)

  herplaatste voorstelling
  dinsdag 28 dec

  Het Kinderkerstpopconcert is een spetterende show met stoere gitaarsolo’s, een vette lichtshow, dansende (groot)ouders en springende kleuters. Zing mee met ‘Jingle Bells’, versier samen de boom en geniet van ‘Rudolf dat leuke rendier’. Als jij zoveel mogelijk lichtjes meebrengt, zorgen Jelle Amersfoort en zijn band ervoor dat het gaat sneeuwen. WWW.KINDERPOPCONCERT.NL

 • Koefnoen Live

  Owen Schumacher, Jeremy Baker, Paul Groot e.a.
  try-out
  dinsdag 28 dec

  Na zestien succesvolle seizoenen op televisie trekt Koefnoen het theater in! In rake, herkenbare en confronterende sketches, songs en scènes wordt een scherpe, wervelende satirische theaterrevue over veranderen, vernieuwen en vastroesten gebracht. Want de wereld verandert razendsnel en hoe verander je een beetje soepeltjes mee? Maak kennis met nieuwe en vertrouwde types als happy single Ipie, stijl en klasse-icoon Nesrin, de luidruchtige corpsstudentes Fleur en Madelon en het onverwoestbare ANWB-koppel Okko en Eus. WWW.KOEFNOEN.NL

 • NAAKT

  Isabelle Beernaert
  herplaatste voorstelling
  woensdag 29 dec

  Isabelle Beernaert is een unieke choreografe met het vermogen om het alledaagse, gewone leven te vertalen naar een buitengewone choreografie. Haar choreografieën brengen tot leven wat elk mens doormaakt en op een bepaald moment voelt in het leven. Het publiek kan zichzelf herkennen in het gevoel en het verhaal dat op het podium wordt uitgebeeld. NAAKT is een voorstelling op etnische muziek met een oerkracht. Puur, eerlijk, transparant, rauw.

 • De Waanzinnige Boomhut van 52 Verdiepingen (7+)

  Meneer Monster
  donderdag 30 dec

  Ze zijn weer terug! Na het grote succes van ‘De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen’, dat de ZAPP Theaterprijs en een Zilveren Krekel won, komt Meneer Monster terug met een nog stommer stuk. Andy en Terry’s boomhut is nu 52 verdiepingen hoog en bevat zo mogelijk nog meer fantastische uitvindingen. En dat is maar goed ook, want ze moeten een groot raadsel oplossen; Meneer Grootneus is op mysterieuze wijze verdwenen. De idioten belanden in een waanzinnig avontuur met een hongerige rups, een vijandig groentekoninkrijk en een honderd jaar durende Ninja-slakkenreis. “Na een uur in deze volkomen geschifte theaterboomhut stuitert jong en oud met een grote grijns op het gezicht de zaal uit.” (Theaterkrant over ‘13 Verdiepingen’) www.meneermonster.com

 • Kleine Wereld

  Fabian Franciscus
  try-out | herplaatste voorstelling
  zaterdag 18 sep

  Vroeger zat ik daar dan, lekker bang te zijn in mijn eigen kleine autistische wereldje. Met fobieën enz. Fijn was dat wel, dat eigen kleine wereldje; ik kende iedereen en ik was het vooral vaak met mezelf eens. Dat zei ik dan ook hardop tegen mezelf. Vaak ook op straat of bij een druk stoplicht. Maar ook best wel benauwd, angstig en restrictief, zo’n kleine wereld. Daarom ging ik toch maar eens op zoek naar een lekker nuchtere vorm van no-nonsense zelfacceptatie. Zo een waarbij je ook gewoon lekker hard (om jezelf) kan lachen. Om zo, na veel ‘coaching’ en therapieën steeds meer mijn eigen krachten in plaats van belemmeringen te zien. In dat licht is mijn nieuwe programma steeds meer een pleidooi aan het worden voor openheid en no-nonsense zelfacceptatie. Mijn zelfbeeld kwam in ieder geval in een ander daglicht te staan. Uiteraard wordt er weer heel veel gelachen in mijn nieuwe show. Maar zou het óók niet mooi zijn als de bezoekers, of ze nu zelf wel of totaal geen ‘aandoening’ hebben, na de show zichzelf ook een beetje van een andere kant kunnen belichten? WWW.FABIANFRANCISCUS.NL

  • zaterdag 18 sep 20.15
   geweest
  • zaterdag 18 sep 20.15
   geweest
 • Een bang jongetje dat hele enge dingen doet

  Kees van Amstel
  herplaatste voorstelling
  donderdag 16 sep

  Het leven is net een zwembad. Maar Kees van Amstel, bekend van ‘Spijkers Met Koppen’ en ‘Klikbeet’, zwemt niet. Hij staat maar een beetje bang langs de kant… Toe te kijken hoe anderen het hoofd boven water proberen te houden. Althans, dat zegt zijn therapeut. Dan kun je twee dingen doen: langs de kant blijven staan of vol het leven in duiken. Kees koos de derde optie. Hij zocht een nieuwe therapeut. En hij maakte een nieuw cabaretprogramma. Met verhalen. En grappen. WWW.KEESVANAMSTEL.NL

  • donderdag 16 sep 20.30
   geweest
  • donderdag 16 sep 20.30
   geweest
 • Het Muizenhuis: Sam & Julia, Op Reis (3+)

  2-ater Producties
  zondag 12 sep

  Samen met Opa Zeeman maken Sam en Julia een onvergetelijke reis langs verre landen, vreemde talen, wonderlijke gewoontes en heerlijke muziek. Ze ontdekken dat vreemd helemaal niet zo vreemd is. En thuis is waar je je muis voelt.

  • zondag 12 sep 15.00
   geweest
  • zondag 12 sep 15.00
   geweest
 • En nu dan?

  Plien & Bianca
  reprise
  maandag 27 sep
  -
  dinsdag 28 sep

  Plien & Bianca vormen een genre op zich en zijn al jaren niet meer weg te denken uit de top van het Nederlandse cabaret. Hun vorige theaterprogramma ‘Gaat het nog door?’ werd genomineerd voor de Poelifinario en kreeg lovende recensies. “Een lust voor het oog én de lachspieren”, schreef Trouw in een viersterrenrecensie. Ook hun nieuwe show zit vol meesterlijke typetjes, scherpe dialogen en sublieme timing. De dames nemen je mee op een onbekommerde avond van hartverscheurende humor en ontroerende hilariteit. WWW.PLIENENBIANCA.NL

  • maandag 27 sep 20.15
   geweest
  • dinsdag 28 sep 20.15
   geweest
  • maandag 27 sep 20.15
   geweest
  • dinsdag 28 sep 20.15
   geweest
 • De Grote Efteling Koekoek Show (8+)

  Efteling Theaterproducties
  zondag 26 sep

  Houd jij van een goeie grap, ga je graag de strijd aan en ben jij altijd klaar voor een spannend experiment? Kom dan nu naar de nieuwste theatershow van de Efteling. Je bent wel koekoek als je niet komt!

  Duimpjes omhoog, want we zijn uitgenodigd door de directeur van de Efteling! Dat gebeurt natuurlijk niet iedere dag, maar wij hebben geluk! Hij is er nog niet, maar wij mogen alvast plaatsnemen in zijn bijzondere kantoor. Dat hangt vol beeldschermen, knoppen en hendels waar we natuurlijk niet aan komen…toch? 

  • zondag 26 sep 13.00
   geweest
  • zondag 26 sep 16.00
   geweest
  • zondag 26 sep 13.00
   geweest
  • zondag 26 sep 16.00
   geweest
 • Gevaarlijke Namen | 25 jaar Srebrenica

  Boy Jonkergouw producties & Vredesorganisatie PAX | co-productie Het Zuidelijk Toneel
  zaterdag 11 sep

  Alma Mustafić was 14 toen haar vader Rizo werd vermoord in de genocide van Srebrenica. Hij werkte als elektricien bij Dutchbat, maar de Nederlanders namen een fatale beslissing door hem uit te leveren aan de Serviërs. Raymond Braat was toen 19 en Dutchbatter. Hij scheidde de mannen van de vrouwen waarna de mannen werden vermoord. Nu delen ze het podium. Alma en Raymond hebben een verschillend perspectief op de gebeurtenissen, maar één ding hebben ze gemeen: de vraag waarom de wereld dit liet gebeuren. Samen met acteurs Mike Weerts, Jolijn Henneman en Karen Sibbing vertellen ze hun verhaal. Een geschiedenis over gewone mensen, de waanzin van de haat en hoe de genocide vijfentwintig jaar later nog steeds hun leven tekent en dat van vele anderen.

  • zaterdag 11 sep 19.30
   geweest
  • zaterdag 11 sep 19.30
   geweest

WELKOM TERUG!
Wat fijn dat we u weer mogen ontvangen! Met trots presenteren wij het theaterprogramma voor het najaar van 2021. In een handig overzicht. Want nu we weer naar het theater mogen, wilt u natuurlijk niets missen! Schrijf u daarom ook in voor onze nieuwsbrief, want dan bent u direct op de hoogte van bijboekingen. De algemene kaartverkoop start op donderdag 1 juli om 12.00 uur.

Wijzigingen zijn voorbehouden, houd voor actuele informatie de website in de gaten. Voor vragen kunt u op terecht bij onze theaterkassa via 030 604 5554 of kassa@dekom.nl, zie de website voor de openingstijden. Uiteraard blijven wij ons houden aan de richtlijnen van de overheid en het RIVM voor een veilig en verantwoord theaterbezoek. 

Cookies

We maken gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content van derden af te beelden, zoals ook video’s, en voor verschillende andere toepassingen. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door ‘akkoord’ te klikken, stemt u hiermee in. Als u niet akkoord bent, kunt u via de knop ‘Instellingen aanpassen’ uw voorkeuren opgeven. Meer informatie…

Cookies zijn nodig om de website goed te laten functioneren. Zo wordt uw winkelmandje onthouden tijdens de bestelling en kunt u inloggen op de website.

Maar cookies zijn ook nodig om de ervaring op de website te verrijken. Bijvoorbeeld media van derde partijen, zoals video's, gaan vaak gepaard met cookies. Ook houden we statistieken bij om de site doorlopend te verbeteren.

Als laatste worden cookies ook gebruikt om informatie rond onze marketing-activiteiten, zoals nieuwsbrieven en advertenties, zo efficiënt en persoonlijk mogelijk uit te kunnen uitvoeren.

Cookie instellingen