FOTO-EXPOSITIE GEOPEND EN WINNAAR ’10 JAAR DE KOM IN BEELD’ BEKEND

Bekijk hier de winnende foto's van '10 jaar DE KOM in beeld'.

Afgelopen zaterdag, 10 december, opende cultuurwethouder John van Engelen de foto-expositie ’10 jaar DE KOM in beeld’. Deze expositie is voortgekomen uit een fotowedstrijd, waarbij fotografen eigen werk in konden sturen, maar ook genomineerd konden worden. Onder de inzendingen bevonden zich foto’s van de architectuur, van het exterieur en interieur van DE KOM, maar ook van podiumactiviteiten, reuring in de foyer en huiselijkheid in de artiestenfoyer. Vanuit de inzendingen maakte de jury, bestaande uit John van Engelen, Marlin van Ek, Jos Kuklewski en Yukiko Spaan, een selectie van 10 foto’s die een plekje kregen in de expositie. Daarnaast is ook een winnende foto gekozen: ‘Lena plays Chopin’ van Nieuwegeiner Carol Olerud.

Uit het juryrapport: “[…] De compositie is perfect, met die weerspiegeling in het bovenblad/klep. Je ziet haar concentratie, het duidelijk genietende publiek en je hoort bijna de muziek van de foto komen. Het meest bijzondere aan deze foto is dat eigenlijk alles van DE KOM, wordt weergegeven: de uitvoering, de uitvoerende (vanuit twee hoeken), het publiek en een stuk DE KOM zelf. Een terechte winnaar.”

Via een videoverbinding vanuit haar tijdelijk adres in Mexico kreeg Carol de uitslag te horen. Haar zus nam namens haar de ‘kleine zaal-beleving’ in ontvangst, waarmee ze gedurende de rest van het theaterseizoen onbeperkt naar voorstellingen in de kleine zaal kan gaan. Op deze pagina zijn alle inzendingen en natuurlijk de winnende foto te bekijken. De expositie is de komende maanden nog te bezoeken in DE KOM.