toneel

In de volledig ingerichte Toneelstudio hebben toneelcursisten alle ruimte om hun verbeelding de vrije loop te laten. Toneelspelen bij DE KOM betekent met een groep medecursisten samenspelen en verschillende aspecten van acteren en presenteren verkennen. Er zijn korte cursussen, opleidingen en productie­groepen die toewerken naar een voor­stelling in de intieme vlakkevloerzaal van DE KOM. Toneelspelers van alle niveaus en leeftijden zijn welkom. De enthousiaste docenten weten in iedere cursist een ware acteur naar boven te halen.

eindvoorstelling
Toneelcursisten krijgen de kans om te schitteren in een voorstelling. Ze spelen een zelfverzonnen voorstelling of zetten de tanden in een bestaand stuk. Iedere cursist kan helemaal opgaan in een rol!
 

Kian Dekker (12) zit zo’n drie jaar op toneelles en kroop al in heel wat rollen. “Tijdens de vorige voorstelling speelde ik alle mannenrollen. Zo was ik een vader, lakei, koetsier, prins en tassenverkoper.” Dat vraagt om focus en veel oefenen. “Eerst lees ik de tekst en vervolgens droom ik erbij weg. In mijn hoofd zie ik het verhaal dan voor me. De juf geeft handige tips; ik begrijp goed wat ze bedoelt.” Het podium opgaan is altijd wel even spannend. “Maar dat vergeet ik tijdens het spelen. Het is heel leuk om aan je ouders te laten zien hoe goed je bent geworden,” vertelt hij met stralende ogen. Toneel is voor Kian een ideale hobby. “Ik kan mijn fantasie kwijt in mijn spel. Er kan en mag heel veel; toneel geeft me het gevoel dat ik vrij ben.”

 

Genres

Leeftijden

Lesdagen

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.