muziek

Iedereen die zich muzikaal wil uiten is op zijn plek bij DE KOM. Met prachtige lesruimten, volledig ingerichte popstudio’s, geluidsdichte ensemble­ruimten en uitnodigende docenten is alles aanwezig voor heel veel mooie noten en ervaringen. Het aanbod varieert van kennismakingscursussen tot jaarcursussen en van instrumentale tot vocale lessen. Samen muziek maken vormt het hart van het muziekonderwijs bij DE KOM. In het lesprogramma is veel aandacht voor samenspel en ook daarbuiten weten muzikanten elkaar moeiteloos te vinden voor het vormen van bands en ensembles.

opnamestudio
Alle muziekcursisten mogen gebruikmaken van de professionele opnamestudio in DE KOM! Of het nu om klassieke muziek, popmuziek of heavy metal gaat: iedereen kan een cd opnemen en aan vrienden of familie geven.

BandEvents
Een paar keer per jaar verandert DE KOM in een poptempel tijdens de BandEvents. Begeleid door KOM-docenten vormen muziekcursisten tientallen bandjes. In een bonte mix van stijlen en leeftijden treden de bands op in DE KOM.

Piano of accordeon: voor die keuze stond Cindy Chen (9) na een open dag in DE KOM. Het werd accordeon. “Het is echt een leuk instrument. Ik speel elke dag op mijn accordeon en word er altijd vrolijk van.” Cindy kijkt iedere week uit naar de les. “Dan ben ik benieuwd welke nieuwe liedjes we gaan spelen. Het liefst snelle muziek.” Onlangs trad Cindy voor het eerst op in de theaterzaal. “Samen met Rafaël, een blokfl uitleerling, speelde ik drie liedjes. We hadden al een paar weken geoefend in de les. Het is heel leuk om samen te spelen; zo leer je ook andere instrumenten kennen.” Het optreden zorgde wel voor wat zenuwen. Maar Cindy had een slim trucje: “Ik keek gewoon naar de bladmuziek, niet naar het publiek.”

Genres

Leeftijden

Lesdagen

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.