beeldende kunst

handen, beeldende kunst

Vind je het leuk om zelf dingen te creëren? De afdeling beeldende kunst heeft op de begane grond een inspirerende plek met prachtige lichte ateliers en een aparte ovenruimte. Cursisten kunnen zelf kunstwerken maken en meer leren over kunst.

kunst exposeren
Net als echte kunstenaars krijgen cursisten de gelegenheid om hun werk tentoon te stellen in het gebouw van DE KOM. Ze kunnen vrienden en familie uitnodigen om naar hun expositie te komen kijken en ook andere bezoekers zien welke creaties er zoal gemaakt worden bij de afdeling beeldende kunst.

Younes Dibani (8) vond zijn eerste les tekenen en schilderen bij DE KOM wel even spannend. Maar de docent was zo aardig dat hij toch durfde. En na afloop was hij helemaal trots op wat hij had gemaakt. “We gingen een vogel uitvergroot natekenen. Dat is best moeilijk, want hoe groot moet die staart dan zijn? Daarvoor moet je goed naar de lijnen kijken,” vertelt Younes. Hij heeft veel nieuwe dingen en technieken geleerd. “Eerst kon ik niets tekenen of schilderen. Nu weet ik hoe ik kleuren moet mengen en appels kan schilderen. En ik kan een horizon met een verdwijnpunt maken. De bomen moet je dan precies goed neerzetten, anders klopt het niet meer.” Volgend jaar wil hij boetseren en beeldhouwen wel proberen. “Dan maak je iets dat je vast kan pakken, klei komt echt naar je toe. Papier is ook leuk om op te werken, maar wel plat.”

 

Genres

Leeftijden

Lesdagen

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.