Trijntje zingt Vrienten met Vrienten

Trijntje Oosterhuis, Xander Vrienten en band
za 18 mrt 20.15
za 18 mrt
20.15
  • za 18 mrt
    20.15
    Rabobankzaal

Trijntje Oosterhuis en Xander Vrienten brengen een eerbetoon aan componist, zanger, bassist, gitarist en 'Doe Maar- legende' Henny Vrienten en gaan op tournee langs clubs en theaters. Hier zullen Oosterhuis en Vrienten bewerkingen van nummers van de laatste drie soloalbums van Henny Vrienten ten gehore brengen. 

Trijntje Oosterhuis en Henny Vrienten kennen elkaar sinds het begin van Trijntjes carrière en waren beiden fan van elkaars werk. De oprechtheid en herkenbaarheid van de teksten van ‘Nederlands beste songwriter’ hebben op Trijntje een enorme aantrekkingskracht. Diverse keren werkten ze ook samen. Zo schreef Henny voor Trijntje onder meer de tekst van ‘Vlieg met me mee’ en zong Trijntje op Henny’s zeventigste verjaardag zijn nummer ‘Het gaat niet over’.

Het idee voor een album met nummers van Henny Vrienten komt van Trijntje. In overleg met Henny zelf besloten Trijntje en Henny’s zoon Xander alleen nummers te kiezen van zijn laatste drie soloalbums ‘En toch...’, ‘Alles is anders’ en ‘Tussen de regels’. Deze albums beschouwde Henny zelf als zijn meest persoonlijke. Hij was trots en vereerd met het project en drukte Trijntje en Xander op het hart er vooral mee door te gaan. WWW.TRIJNTJE.NL