Jeff Buckley, a live rockumentary

Slow Pilot & Emmely de Wilt
za 25 feb 20.15
za 25 feb
20.15
  • za 25 feb
    20.15
    Rabobankzaal

Slow Pilot en Emmely de Wilt brengen ode aan Jeff Buckley in het theater.

In 2022 is het precies 25 jaar geleden dat het muzikale godenkind Jeff Buckley jammerlijk werd meegesleurd door de stroming van de Mississippi. De ideale aanleiding voor de Vlaamse band Slow Pilot om een voorstelling te maken als eerbetoon. De man bracht tijdens zijn leven slechts 1 album uit, maar liet op de muziekwereld niettemin een onuitwisbare stempel achter.

Op zoek naar de sporen die Buckley tijdens zijn doortocht in de Lage Landen achterliet, werden mensen geïnterviewd die destijds zijn pad hebben gekruist, zoals co-writer en bandlid Gary Lucas, maar ook fans, medewerkers bij platenfirma's en concert-organisatoren. Het leverde uniek beeldmateriaal en verhalen op die een bijzondere inkijk geven in de wereld van Jeff. 

In hun zoektocht wordt Slow Pilot bijgestaan door een beslagen Nederlandse radiopresentator, die ook de rol van verteller op zich neemt tijdens de show. Maar bovenal is er de muziek! De bandleden zijn elk op hun manier vergroeid met de songs van Buckley en Pieter Peirsman wekt met hoogwaardige precisie de stem van de legendarische zanger tot leven.

Jeff Buckley trad slechts een paar keer op in Nederland. Voor de talloze fans die hem nooit live hebben gezien is dit een uitgelezen herkansing, voor anderen dé kans om zich in te wijden in de machtige muzikale erfenis die hij achterliet. Zet je schrap voor een heerlijke nostalgische trip naar de wilde jaren negentig! WWW.SLOWPILOT.BE


Muziekliefhebber en radio-dj Emmely de Wilt presenteert 'Het Oor Wil Ook Wat' op zaterdag- en zondagochtend op NPO Radio 2. Ze werd geboren in Rotterdam op 22 december 1986. Als jong meisje kreeg ze de platenspeler van haar vader en luisterde ze samen met haar barbies naar zijn oude vinyl collectie. Van toen af wist ze dat ze ooit iets met muziek wilde doen. Haar droom kwam uit toen ze in 2018 haar eerste programma Motel De Wilt kreeg. In 2020 won ze een Marconi Award voor beste aanstormend talent. Sindsdien is Emmely een vaste kracht op Radio 2 en tijdens de NPO Radio 2 Top 2000.