Momentum

Waldemar Torenstra, Astrid van Eck en Vincent Croiset
met inleiding
do 10 nov 20.15
do 10 nov
20.15
  • do 10 nov
    20.15
    Rabobankzaal
    geweest

Welkom in een wereld vol intrige, sabotage, vreemdgaan en spindoctors.

Middenin een politieke crisis doet de trouwe First Lady Ebba er alles aan om de carrière van haar man (Waldemar Torenstra) te redden. Terwijl hun spindoctor uit alle macht het imago in stand probeert te houden, raakt het tweetal in een opeenstapeling van misverstanden en verkeerde beslissingen verder van elkaar verwijderd. Op de avond van het feest ter ere van het vijftigjarig bestaan van de partij stort alles in elkaar. Op dat moment maakt Ebba een rigoureuze keuze. Maar zal haar man haar hierin steunen?

MOMENTUM gaat over de achterkant van de politiek en machthebbers die niet mogen falen, passend in een tijd waarin populaire politieke dramaseries de mens achter de politicus laten zien. Net als 'Gif', internationaal gezien al jaren het grootste Nederlandse toneelsucces, is MOMENTUM een theaterstuk van Lot Vekemans. WWW.KORTHALSSTUURMAN.NL

Over de inleiding

De inleiding van Momentum gaat over het uitwerken van idee tot toneeltekst door de successchrijver Lot Vekemans. Ook wordt stilgestaan bij het thema van de voorstelling: de mens achter de macht, en bij de manier waarop regisseur Maaike van Langen te werk is gegaan.

Over de inleider

De inleiding wordt verzorgd door schrijver en dramaturg Brechtje Zwaneveld. Als theaterjournalist schreef ze jaren over jeugdtheater voor Theatermaker, Theaterkrant.nl en NRC Handelsblad. Daarnaast was zij werkzaam als freelance tekstschrijver voor verschillende opdrachtgevers, onder andere het Rijksmuseum.  Momenteel werkt ze als dramaturg voor jeugdtheaterproducent STIP in Amsterdam en is ze als schrijver verbonden aan het Zeeuws Museum in Middelburg. Ze is al ruim vijftien jaar verbonden aan Korthals Stuurman Theaterbureau, onder andere als schrijver van de inleidingen.

Kom voor € 2,50 ook naar de inleiding. Tickets kunt u tijdens het bestellen toevoegen aan uw winkelmandje.