A Seat at the Table

Saman Amini | Black Sheep Can Fly
wo 9 mrt 20.30
wo 9 mrt
20.30
  • wo 9 mrt
    20.30
    kleine zaal
    geweest

Het vlijmscherpe A Seat at the Table begon als alom bejubelde voorstelling op Oerol 2017 en werd vervolgens geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2019 en bekroond met de Toneelschrijfprijs. Begrijpelijk, want het verhaal – gebaseerd op ervaringen van de spelers – over alledaags racisme en uitsluiting is actueel, confronterend, humoristisch en ontroerend tegelijk. Ervaringen soms zo absurd dat het lachwekkend is. Het sluipende en vaak onbewuste racisme zorgt ervoor dat er continu onderscheid wordt gemaakt op basis van uiterlijk en er keer op keer op keer wordt benadrukt dat je anders bent. NRC Handelsblad deelde vijf sterren uit: “De kracht zit niet alleen in de confronterende verhalen, maar ook in de beeldende details, de veelheid van overwegingen en emoties, de rauwe liedjes van Amini en het gloedvolle, uitstekende acteren. Een voorstelling die je moet zien.” En bij die laatste woorden sluiten we ons geheel aan. WWW.BLACKSHEEPCANFLY.NL

Theatermaker en performer Saman Amani en docent en presentator Birgit Pfeifer gaan na afloop van de voorstelling met bezoekers in gesprek over racisme om zo het bewustzijn over onbewust racisme te vergroten, het effect van dit racisme voelbaar te maken en de noodzaak tot verandering te onderstrepen.

A Seat At The Table laat zien hoe racisme zich manifesteert in onze samenleving, en wat de consequenties zijn voor de mensen die dit direct ervaren. Het krijgen van inzicht in deze mechanismes, het creëren van begrip en sympathie, zijn onmisbare wapens in de strijd tegen racisme in al zijn variaties en vormen.”

NRC