BEHIND THE iMASQ

Xclusiv Company
KOM terug voor een prikkie!
za 20 nov 20.30
za 20 nov
20.30
  • za 20 nov
    20.30
    kleine zaal
    geweest

BEHIND THE iMASQ van het Rotterdamse Xclusiv Company is een indrukwekkende voorstelling met urban dans, muziek, spoken word en visuals. De performers zetten hun (figuurlijke) masker af en laten hun worsteling of ervaring met sociale druk en depressie zien. 

Met vogue, hiphop, popping, waving, breakdance en moderne dans verbeelden de dansers hun emoties. Een grote kubus, midden op het podium, staat symbool voor de innerlijke strijd waar ze mee moeten dealen. Gevoelens van onmacht, verdriet en schaamte worden versterkt door muziek, spoken word en (grafische) beelden die op de kubus worden geprojecteerd. De muziek in BEHIND THE iMASQ - een mix van deep house, hiphop en broken beats – beweegt mee met de emoties van de dansers. Spoken word maakt de negatieve gedachtes, die rond buitelen in hun hoofd, hoorbaar. Het is het stemmetje dat ze influistert dat ze niet goed genoeg zijn. Want dat is wat depressie met je doet.⁠

In onze vluchtige en snel veranderende (digitale) wereld probeert vrijwel iedereen te voldoen aan (zelf)gecreëerde idealen. De drang om te moeten presteren en erbij te horen is - vooral op social media - groter dan ooit. Steeds meer (jonge) mensen ontwikkelen hierdoor een negatief zelfbeeld. Ze worden gekweld door sombere gevoelens en glijden langzaam in een depressie. Maar dat mag de buitenwereld niet weten! Dus zetten ze een masker op, om hun ware ik te verbergen. BEHIND THE iMASQ roept op om onze maskers af te zetten en ons te bevrijden van culturele, seksuele, religieuze en sociale kaders. Je mag zijn wie je bent: je pure zelf!

Weer échte artiesten, live applaus, een bitterbal na afloop; alles kan weer sinds eind september. Wij genieten daar ontzettend van. Graag willen we u de kans geven om dit onbetaaldbare gevoel óók weer terug te krijgen. Daarom maakt deze voorstelling deel uit van de campagne: KOM terug voor een prikkie!

De komende maanden boeken we voorstellingen bij die u kunt bezoeken voor slechts een tientje. Zo kunnen we meer artiesten een kans geven om weer te spelen en kunt u opnieuw kennis maken met DE KOM. De eerste voorstellingen in de reeks vindt u hieronder. Welkom terug!

Het was een spetterende maar ook ontroerende show! De liefde en harmonie spat er vanaf. Blijf de wereld mooier maken met jullie boodschap: iedereen mag zijn wie ze wil zijn.”