Nieuwsoverzicht

 • Wim Helsen en Louise Korthals winnaars cabaretprijzen

  Op 29 september werden de VSCD Cabaretprijzen uitgereikt. Wim Helsen won voor zijn voorstelling spijtig, spijtig, spijtig de Poelifinario 2013, de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma. Louise Korthals ging ervandoor met de Neerlands Hoop, de prijs voor de veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief. U kunt beide prijswinnaars dit seizoen in DE KOM zien: Wim Helsen op 19 maart en Louise Korthals op 11 januari. VSCD-jury over Wim Helsen
  "Het is altijd spitsuur in het hoofd van Wim Helsen. Hij projecteert zijn angsten op het publiek, dat de achterdocht van de cabaretier tegen wil en dank overneemt en constant vastgeroeste meningen moet bijstellen. Het is een mooi filosofisch betoog met krankzinnige voorbeelden en uitstapjes, waarbij aanklager, verdediger en de persoon in de beklaagdenbank voortdurend van positie wisselen. Misverstand op misverstand stapelt zich op en goede bedoelingen raken bekneld in krampachtige pogingen om toch maar vooral politiek en sociaal correct te zijn. Uiteindelijk is er maar een gradueel verschil tussen de uitspraak ‘schuldig’ of ‘spijtig.’ Wim Helsen stelt ons na een aantal topprogramma’s ook in spijtig, spijtig, spijtig niet teleur." VSCD-jury over Louise Korthals
  "Wat een energie, wat een drive, maar bovenal: wat een geboren performer. Ze gebruikt een klassiek kleinkunstformat, waarin ze zich duidelijk thuis voelt. Op haar beste momenten doet ze denken aan iconen van vorige generaties, zoals Jasperina de Jong en Adèle Bloemendaal. Korthals brengt ouderwets engagement naar de 21ste eeuw door de eeuwige spagaat van haar generatie te schetsen. (...) Wat beklijft zijn haar persoonlijkheid en vakmanschap." De volledige juryrapporten leest u op de website van de VSCD.  

 • regiowinnaar de ultieme Love Story

  In de aanloop naar de première van de romantische musical Love Story is DE KOM samen met de makers van Love Story op zoek naar hét ultieme liefdesverhaal van Nederland. Tot 22 september kon iedereen zijn of haar Love Story insturen om kans te maken op de hoofdprijs: twee premièrekaarten voor ‘Love Story’ en een romantische overnachting. DE KOM ontving de beste Love Story van Sharon van den Dungen. Lees haar liefdesverhaal!  Uit alle regionale winnaars kozen Freek Bartels en Celinde Schoenmaker de vijf mooiste verhalen. Deze Love Stories zijn gepubliceerd op www.musicals.nl/ultiemelovestory. Hier kunt u stemmen op uw favoriete Love Story van Nederland. Het liefdesverhaal met de meeste stemmen wint de hoofdprijs!  De romantische musical Love Story is op zaterdag 16 en zondag 17 november te zien in DE KOM.

 • Jochem Myjer geeft KOM-cursisten rondleiding achter de schermen

  Jochem Myjer speelde onlangs drie avonden voor een uitverkochte zaal in DE KOM. De cabaretier was zo enthousiast over het theater en kunstencentrum dat hij spontaan aanbood om KOM-cursisten uit te nodigen voor een meet & greet en een rondleiding achter de schermen. Jochem vertelde over de theatertechniek, het spelen voor zoveel mensen en de snoepkast die meegaat op tour. De cursisten waren erg onder de indruk van de ontmoeting met hun idool en gingen graag met hem op de foto. Hoewel er geen stoel meer vrij was in de zaal, konden de cursisten de voorstelling toch nog zien vanuit de volgspotruimte. Het werd een avond om nooit te vergeten!

 • KOM in september

  Ariane Kop, directeur van DE KOM, geeft in het onderstaande filmpje culturele tips voor de maand september.

 • nieuwe serie Music & Dishes in najaar

  Na eerdere succesvolle edities organiseert het Kleur-, Geur- en Smaakcentrum komend najaar een nieuwe serie ‘Music & Dishes’. Op de zondagmiddagen 29 september, 27 oktober en 24 november kunt u van 16.00 tot 20.00 uur genieten van bijzondere gerechten en heerlijke wijnen. Het 4-gangendiner wordt bereid door de speciale gastkok Marianne van Leeuwenstijn. Jonge talenten van het kunstencentrum van DE KOM verzorgen de muzikale omlijsting van het diner.

  De kosten voor het diner, inclusief wijn, bedragen € 55,00 per persoon. Een deel van de opbrengst gaat naar het Instrumentenfonds van DE KOM.

Actueel

Winkelmandje

U heeft geen voorstellingen in uw winkelmandje.

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.