Nieuwsoverzicht

 • première Willeke Alberti in DE KOM

  Op 19 oktober gaat de rode loper uit voor de première van Willeke Alberti's concertreeks Willeke in Concert - zo lang er maar liefde is. Tijdens het concert zingt Willeke begeleid door haar liveband een selectie van de mooiste liedjes uit haar lange, glansrijke carrière. Natuurlijk ontbreken nummers als ‘Spiegelbeeld’, ‘Morgen ben ik de bruid’ en ‘Telkens weer’ niet. De voorstelling is uitverkocht. WWW.WILLEKEALBERTI.NL

 • voorstelling VanVelzen gaat door vanavond!

  De voorstelling van VanVelzen gaat gewoon door vanavond! Vanwege een oorontsteking moest VanVelzen zijn optreden in Hengelo gisteren afzeggen, maar hij is inmiddels voldoende hersteld om naar DE KOM te komen. Er zijn nog kaarten, dus schuif gezellig aan!

 • open lesweek kunstencentrum verlengd!

  De open lesweek van het kunstencentrum van DE KOM is wegens succes met een week verlengd! Tot en met 11 oktober kunt u vrijblijvend proberen of een cursus bij u past door een proefles te volgen. Het cursusseizoen is al gestart, maar u bent van harte welkom om nog aan te haken. KOM langs en ervaar zelf hoe inspirerend een creatieve cursus kan zijn!

 • Wim Helsen en Louise Korthals winnaars cabaretprijzen

  Op 29 september werden de VSCD Cabaretprijzen uitgereikt. Wim Helsen won voor zijn voorstelling spijtig, spijtig, spijtig de Poelifinario 2013, de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma. Louise Korthals ging ervandoor met de Neerlands Hoop, de prijs voor de veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief. U kunt beide prijswinnaars dit seizoen in DE KOM zien: Wim Helsen op 19 maart en Louise Korthals op 11 januari. VSCD-jury over Wim Helsen
  "Het is altijd spitsuur in het hoofd van Wim Helsen. Hij projecteert zijn angsten op het publiek, dat de achterdocht van de cabaretier tegen wil en dank overneemt en constant vastgeroeste meningen moet bijstellen. Het is een mooi filosofisch betoog met krankzinnige voorbeelden en uitstapjes, waarbij aanklager, verdediger en de persoon in de beklaagdenbank voortdurend van positie wisselen. Misverstand op misverstand stapelt zich op en goede bedoelingen raken bekneld in krampachtige pogingen om toch maar vooral politiek en sociaal correct te zijn. Uiteindelijk is er maar een gradueel verschil tussen de uitspraak ‘schuldig’ of ‘spijtig.’ Wim Helsen stelt ons na een aantal topprogramma’s ook in spijtig, spijtig, spijtig niet teleur." VSCD-jury over Louise Korthals
  "Wat een energie, wat een drive, maar bovenal: wat een geboren performer. Ze gebruikt een klassiek kleinkunstformat, waarin ze zich duidelijk thuis voelt. Op haar beste momenten doet ze denken aan iconen van vorige generaties, zoals Jasperina de Jong en Adèle Bloemendaal. Korthals brengt ouderwets engagement naar de 21ste eeuw door de eeuwige spagaat van haar generatie te schetsen. (...) Wat beklijft zijn haar persoonlijkheid en vakmanschap." De volledige juryrapporten leest u op de website van de VSCD.  

 • regiowinnaar de ultieme Love Story

  In de aanloop naar de première van de romantische musical Love Story is DE KOM samen met de makers van Love Story op zoek naar hét ultieme liefdesverhaal van Nederland. Tot 22 september kon iedereen zijn of haar Love Story insturen om kans te maken op de hoofdprijs: twee premièrekaarten voor ‘Love Story’ en een romantische overnachting. DE KOM ontving de beste Love Story van Sharon van den Dungen. Lees haar liefdesverhaal!  Uit alle regionale winnaars kozen Freek Bartels en Celinde Schoenmaker de vijf mooiste verhalen. Deze Love Stories zijn gepubliceerd op www.musicals.nl/ultiemelovestory. Hier kunt u stemmen op uw favoriete Love Story van Nederland. Het liefdesverhaal met de meeste stemmen wint de hoofdprijs!  De romantische musical Love Story is op zaterdag 16 en zondag 17 november te zien in DE KOM.

Actueel

Winkelmandje

U heeft geen voorstellingen in uw winkelmandje.

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.