Nieuwsoverzicht

 • theater en extra activiteiten voor kinderen in de herfstvakantie

  Voor kinderen zit de zomervakantie er op. Maar voor je weet is het alweer herfstvakantie! En tijdens de schoolvakanties zitten kinderen goed bij DE KOM. Ook komend seizoen doet DE KOM mee met het regionale culturele initiatief ‘Jeugdtheater in de vakantie’. Ouders, opa’s, oma’s en natuurlijk heel veel kinderen genieten tijdens de schoolvakanties bij verschillende theaters in de provincie Utrecht van kindervoorstellingen met extra activiteiten. In de theatergids en op www.dekom.nl zijn deze voorstellingen te herkennen aan het logo van ‘Herfststukjes’ en ‘Lente-uitjes’. In de herfstvakantie, die van 19 tot en met 25 oktober duurt, worden bij DE KOM drie jeugd & familievoorstellingen omgetoverd tot ‘Herfststukjes’.

 • koop uw theaterkaarten bij een betrouwbare aanbieder

  Het nieuwe theaterseizoen is begonnen bij DE KOM! Misschien heeft u uw theaterkaarten al in huis of staat u op het punt om kaarten te bestellen. In beide gevallen is het verstandig om even stil te staan bij waar uw kaarten vandaan komen. Voorkom teleurstelling en bestel uw kaarten altijd bij het theater of een betrouwbare ticketwebsite. Er zijn talloze onofficiële doorverkoopsites actief die kaarten tegen onredelijk hoge prijzen aanbieden, terwijl er soms bij het theater nog kaarten voor de normale prijs beschikbaar zijn. U betaalt dan teveel en de winst komt niet bij de artiest of het theater terecht, maar bij de doorverkoper. Bovendien heeft u bij dergelijke websites geen garantie dat de kaarten echt zijn of daadwerkelijk worden opgestuurd. Op www.weetwaarjekoopt.nl vindt u lijsten van veilige en onveilige verkoopsites.

 • officiĆ«le inwijding lichtkunstwerken

  In en om DE KOM, stadstheater en kunstencentrum zijn twee bijzondere lichtkunstwerken te zien: een led-schilderij van Laurent Grasso en lichtprogramma’s van Claudia Wissmann. De  creaties zijn in opdracht van de gemeente Nieuwegein tot stand gekomen. Beide kunstwerken werden op 23 mei officieel ingewijd door Hans Reusch, wethouder van Cultuur, en Ariane Kop, directeur van DE KOM.

 • kaartverkoop 2013-2014 is gestart

  De kaartverkoop voor seizoen 2013-2014 is op 13 mei om 11.00 uur van start gegaan. U kunt bij de theaterkassa kaarten kopen of via de website direct kaarten bestellen en afrekenen via iDeal.

 • DE KOM ontvangt 50.000e theaterbezoeker

  Afgelopen vrijdagavond ontving DE KOM de 50.000e theaterbezoeker van dit seizoen bij de musical ‘ANNIE’. De nietsvermoedende 8-jarige Meike van Haarlem werd bij binnenkomst door directeur Ariane Kop verrast met een grote bos bloemen en een theaterbon. Sinds het nieuwe gebouw werd geopend op 14 september 2012 genoten 50.000 mensen van een voorstelling in de grote Rabobankzaal of de kleine zaal. Daarnaast passeerden de cursisten van het kunstencentrum van DE KOM nog eens tienduizenden keren de ingang. In mei wordt het theaterprogramma voor seizoen 2013-2014 bekend gemaakt en daarmee hoopt DE KOM ook volgend seizoen weer vele theaterliefhebbers naar het Stadsplein te trekken.

Actueel

Winkelmandje

U heeft geen voorstellingen in uw winkelmandje.

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.