Nieuwsoverzicht

 • jamsessie Stormy Monday met Angelo Verploegen

  Muziekliefhebbers kunnen maandag  15 januari weer genieten van Stormy Monday, een gratis jamsessie in het theatercafé van DE KOM. Iedereen die een instrument speelt, zingt of gewoonweg van muziek houdt is van harte welkom om te komen spelen, improviseren of luisteren. Van Broadway naar Bebop
  Trompettist Angelo Verploegen leidt de komende Stormy Monday sessie met als thema Van Broadway naar Bebop. Aan de orde komen oorspronkelijke Broadway musical-liedjes uit de jaren ’30, ’40 van de vorige eeuw, die uiteindelijk geleid hebben tot de bekende Bebop thema’s. Al spelend komen de deelnemers erachter waarom die thema's zich zo goed lenen voor improviseren. En waarom ze nog steeds als belangrijke inspiratiebron dienen voor jazzmusici uit alle windstreken. Angelo Verploegen
  Trompettist Angelo Verploegen is vooral bekend van jazzsextet The Houdini’s, waarmee hij vele buitenlandse tournees deed en talloze CD’s opnam. Daarnaast kennen we hem van Amsterdam Jazz Trio, Paul van Kemenade’s Three Horns and a Bass en is hij veelvuldig te horen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Metropole Orkest. Verploegen is als producer betrokken geweest bij opnames van ondermeer Denise Jannah, Benjamin Herman, Misha Mengelberg. Sinds 2001 is hij als hoofdvakdocent verbonden aan de conservatoria van Arnhem en Utrecht. Alle instrumentalisten en zangers zijn welkom tijdens Stormy Monday. De avond is gratis toegankelijk. Ook voor wie gewoon wil komen luisteren onder het genot van een drankje. maandag 15 januari | 20.00 uur | toegang gratis | theatercafé DE KOM verwachte Stormy Monday sessies:
  12 februari | Pieter Hoogevorst - Join the Stage
  12 maart | Jasper de Clerq (violist van Zapp 4)
  9 april | Ronald Snijders - Surinam Soul
  14 mei | Elsie Reiziger - History of Ska
  11 juni | Vincent Henar - Surinaams / calypso / funk / (semi)latin – jazz mix

  Stormy Monday is een initiatief van docentencollectief De KunstKombinatie, dat het volwassenenonderwijs in DE KOM verzorgt, en wordt uitgevoerd in samenwerking met DE KOM.

 • nieuwe cursussen Kunst op Recept van start

  In november start een gloednieuw blok van creatieve cursussen in het kader van ‘Kunst op Recept’. Het idee achter dit project is dat kunstbeleving en -beoefening mensen helpt om beter in hun vel te zitten. Iets nieuws leren, creatief bezig zijn en samenzijn: het draagt allemaal aan bij aan ontspanning, balans en een goed gevoel. De cursussen worden gegeven in DE KOM en diverse Buurtpleinen in Nieuwegein en iedereen kan meedoen. Bekijk hieronder meer informatie over de cursussen of neem contact op via 030 604 38 92 of kunstoprecept@dekom.nl. kunst maken: Lifeline
  Tijdens deze cursus ga je aan de slag met het verbeelden van je eigen leven in kunstwerken. De kunstwerken vertellen jouw persoonlijke levensverhaal, van geboorte tot nu. Dit kunnen getekende of geschilderde 2D-kunstwerken zijn, maar ook 3D-kunstwerken gemaakt met materialen die jij erbij vindt passen. start: maandag 20 november | locatie: DE KOM | tijd: 20.00-21.30 uur | prijs: € 41 | aantal lessen: 8 mozaïek: Het wordt steeds beter
  Tijdens deze cursus creëer je een vierluik van mozaïek. Eerst maak je een begin-paneel of -voorwerp, waarop een verbeelding komt te staan van mozaïek. Op de volgende drie panelen of voorwerpen schep je dezelfde verbeelding maar dan in een mooiere of betere context. Door gebruik van kleur of vormen ontstaat zo steeds een compleet nieuwe afbeelding. start: dinsdag 21 november | locatie: Buurtplein Doorslag | tijd: 10.00-11.30 uur | prijs: € 36 | aantal lessen: 7 tekenen: Het blad valt
  Ontdek tijdens vier avonden de mogelijkheden van houtskool, krijt en andere materialen op papier. Met bladeren en het najaar/de winter als inspiratiebron gaan we experimenteren met licht en donker. Je bent vrij om daar je eigen invulling aan te geven. Doe mee en ontdek al tekenend hoe leuk het najaar/de winter kan zijn. Of het weer nu mooi of regenachtig is. start: dinsdag 21 november | locatie: Buurtplein Kerkveld | tijd: 20.00-21.30 uur | prijs: € 21 | aantal lessen: 4 schilderen: ontspan en creëer
  De basisingrediënten van deze cursus zijn ontspanning, schilderplezier, fouten durven maken en ontwikkeling van je eigen creativiteit. Je hebt de mogelijkheid om met tal van materialen (waaronder houtskool, acryl- en aquarelverf, linosnede, olie- en soft pastelkrijt) kennis te maken of verder te experimenteren. Bepaal zelf wat je wilt ontdekken en waar je wel of geen hulp bij nodig hebt. start: woendag 22 november | locatie: Buurtplein Zuid | tijd: 20.00-21.30 uur | prijs: € 41 | aantal lessen: 8

  ‘Kunst op Recept’ is een gezamenlijk initiatief van Gezondheidscentrum de Roerdomp, het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) en DE KOM.

 • Rabobank Week van de Coƶperatie

  Op woensdag 1 november, tijdens de Week van de Coöperatie van de Rabobank, kunnen Rabobank-klanten voor de helft van de prijs met kun (klein)kinderen deelnemen aan een les muziek op schoot bij DE KOM. Een volwassene volgt de les samen met het kind (1,5-4 jaar): een hartverwarmend moment met elkaar! Tijdens de les worden herkenbare thema’s in een liedje, versje of spreektekst verwerkt. Op 1 november kost een les voor Rabobankleden 5 euro (in plaats van 10 euro). De les is op woensdag 1 november tussen 10.00 en 11.00 uur. Rabobank-klanten betalen 5 euro (in plaats van 10 euro). Deelnemers kunnen zich bij de balie melden.

 • nieuw muziekfestival: Night of the KOMS!

  Op vrijdag 22 september spelen er diverse bands in de kleine zaal en in het theatercafé. En voor de liefhebber is er een heuse platenruilbeurs.

 • vacature: enthousiaste horecamedewerkers

  DE KOM heeft een vacature voor: ENTHOUSIASTE HORECAMEDEWERKERS
  Ben je geïnteresseerd of wil je iemand attenderen op de functie, bekijk dan de vacaturetekst

Actueel

Winkelmandje

U heeft geen voorstellingen in uw winkelmandje.

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.