Nieuwsoverzicht

 • vacature: vrijwilliger publiciteit

  De afdeling marketing, publiciteit en communicatie van DE KOM is op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die op korte termijn beschikbaar is. De vrijwilliger houdt zich onder andere bezig met de verspreiding van promotiemateriaal in DE KOM, Nieuwegein en regio. Het gaat om 12 tot 16 uur per week, verdeeld over ten minste drie dagdelen. De vrijwilliger komt te werken in een dynamische omgeving, krijgt een inkijkje in de organisatie rondom een theater en kunstencentrum en mag voordelig naar het theater!

  Interesse of vragen? Neem dan contact op via pr@dekom.nl.

 • Sirene Sale: Pipo en de Piratenprinses

  Het luchtalarm is vanwege Pasen niet afgegaan maar we houden tóch Sirene Sale! U krijgt 24 uur lang 50% korting op kaarten voor de voorstelling Pipo en de Piratenprinses (4+). Met deze actie kost een kaart voor rang 1 slechts € 9,25! De Sirene Sale duurt tot dinsdag 8 mei 12.00 uur en er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Wees er dus snel bij! Gebruik online de actiecode SIRENESALE.

 • start kaartverkoop nieuw theaterseizoen

  Vanaf vrijdag 20 april 14.00 uur is het theaterprogramma voor seizoen 2018-2019 op www.dekom.nl te bekijken. U kunt dan nog geen kaarten kopen, maar wel alvast op uw gemak een selectie maken uit het ruime aanbod voorstellingen. Op zondag 13 mei om 13.00 uur gaat de kaartverkoop van start, zowel bij de theaterkassa als op www.dekom.nl. De gloednieuwe theatergids is vanaf 24 april verkrijgbaar bij onder andere DE KOM en bibliotheek De tweede verdieping.Als u liever door een vers gedrukte theatergids bladert, dan kunt u deze aanvragen via de website. Beleef DE KOM
  Op zondag 13 mei presenteert DE KOM ook het nieuwe programma van het kunstencentrum tijdens Beleef DE KOM. Tussen 13.00 en 16.00 uur zijn er leuke activiteiten zoals miniconcertjes en ouder&kind-workshops. Ook is de theaterkassa die middag extra geopend.

 • jamsessie Stormy Monday met Vincent Henar

  Maandag 11 juni is het weer 'Stormy Monday'! Wederom staan de deuren van het theatercafé van DE KOM wijd open voor iedereen die wil spelen en improviseren of luisteren. Vanwege het grote succes in 2017 komt Vincent Henar opnieuw een sessie leiden met als thema 'World Grooves Crossover - Rhythms of the Heart'.
  groove en improvisatie
  Vincent Henar is bassist en medeoprichter van de band Fra Fra Sound. Henar gelooft erg in het begrip 'The Great Black Music'. Het uitgangspunt hiervan is dat bijna alle populaire muziekstijlen en -vormen zijn terug te voeren naar de zwarte muziek als oerbron. De jamsessie staat in het teken van crossovers, de kruisbestuiving van groove en improvisatie. Daarbij vormen samenspelen en improviseren een organisch geheel. Kortom: muziek maken met passie en (een elastisch) gevoel! Alle instrumentalisten en zangers zijn welkom tijdens Stormy Monday. De avond is gratis toegankelijk. De sessie begint om 20.00 uur. Ook toeschouwers/luisteraars zijn welkom; actief meedoen is niet noodzakelijk. Onder het genot van een drankje als 'publiek' ervaren hoe de sessie verloopt is ook een fijne manier om de maandagavond door te brengen. maandag 11 juni | 20.00 | toegang gratis | theatercafé DE KOM Stormy Monday is een initiatief van docentencollectief De KunstKombinatie, dat het volwassenenonderwijs in DE KOM verzorgt, en wordt uitgevoerd in samenwerking met DE KOM.

 • Wijkkoren en Wijkorkesten van start

  Binnenkort gaan er weer Wijkkoren en Wijkorkesten van start voor Nieuwegeinse basisschoolleerlingen. Kinderen leren na schooltijd op een locatie vlak bij huis zingen in een koor of een muziekinstrument bespelen in een orkest. Zo komen de leerlingen op een speelse en laagdrempelige manier in aanraking met muziek. Zowel de koren als orkesten sluiten het project na enkele maanden af met een optreden. Er zijn Wijkkoren in Zuilenstein en Galecop voor leerlingen uit groep 4 t/m 8. De kinderen gaan aan de slag met toonvorming, meerstemmigheid en choreografie aan de hand van liedjes uit de pop- en wereldmuziek. Deelname kost 10 euro. Het project wordt afgesloten met een optreden tijdens meezingspektakel CityZingt op 30 juni. Voor leerlingen vanaf groep 6 starten er Wijkorkesten in Fokkesteeg, Wijkersloot, Doorslag en Batau Noord/Zuid. De kinderen kiezen zelf een instrument en mogen dit in bruikleen mee naar huis nemen om te oefenen. Deelname kost 20 euro. Het project wordt afgesloten met een optreden tijdens het Zomerconcert van 't JoNg op 8 juni in DE KOM. Aanmelden kan nog via kunstencentrum@dekom.nl onder vermelding van de naam van het kind, de leeftijd, naam van de school en de locatie van het koor of orkest.

Actueel

Winkelmandje

U heeft geen voorstellingen in uw winkelmandje.

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.