Nieuwsoverzicht

 • nieuw theaterprogramma online!

  Het theaterprogramma voor seizoen 2018-2019 staat online! U kunt nu nog geen kaarten kopen, maar wel alvast op uw gemak een selectie maken uit het ruime aanbod voorstellingen. Op zondag 13 mei om 13.00 uur gaat de kaartverkoop van start, zowel bij de theaterkassa als op www.dekom.nl. De gloednieuwe theatergids is vanaf 24 april verkrijgbaar bij onder andere DE KOM en bibliotheek De tweede verdieping.Als u liever door een vers gedrukte theatergids bladert, dan kunt u deze aanvragen via de website. zondag 13 mei
  Op zondag 13 mei presenteert DE KOM ook het nieuwe programma van het kunstencentrum. Tussen 13.00 en 16.00 uur zijn er leuke activiteiten en is de theaterkassa extra geopend.

  reeds in de verkoop
  Voor enkele voorstellingen van het nieuwe seizoen is de kaartverkoop al eerder gestart. Voor deze producties kunt u nu al kaarten kopen: wo 5 en do 6 september 2018: Judas
  vr 28 en za 19 september 2018: Herman van Veen
  di 9, wo 10 en do 11 oktober 2018: Evita
  vr 29 maart 2019: Jennie Lena

 • start kaartverkoop nieuw theaterseizoen

  Vanaf vrijdag 20 april 14.00 uur is het theaterprogramma voor seizoen 2018-2019 op www.dekom.nl te bekijken. U kunt dan nog geen kaarten kopen, maar wel alvast op uw gemak een selectie maken uit het ruime aanbod voorstellingen. Op zondag 13 mei om 13.00 uur gaat de kaartverkoop van start, zowel bij de theaterkassa als op www.dekom.nl. De gloednieuwe theatergids is vanaf 24 april verkrijgbaar bij onder andere DE KOM en bibliotheek De tweede verdieping.Als u liever door een vers gedrukte theatergids bladert, dan kunt u deze aanvragen via de website. Beleef DE KOM
  Op zondag 13 mei presenteert DE KOM ook het nieuwe programma van het kunstencentrum tijdens Beleef DE KOM. Tussen 13.00 en 16.00 uur zijn er leuke activiteiten zoals miniconcertjes en ouder&kind-workshops. Ook is de theaterkassa die middag extra geopend.

 • jamsessie Stormy Monday met Elsie Reiziger

  Maandag 14 mei is het weer 'Stormy Monday'! Wederom staan de deuren van het theatercafé van DE KOM wijd open voor iedereen die wil spelen en improviseren of luisteren. De sessie wordt geleid door Elsie Reiziger en heeft als thema 'History of Ska'
  History of Ska
  Begin jaren 80 wordt de popmuziek overspoeld door een enorm aanstekelijk ritme: Ska! Terwijl de disco nog nasmeult en de punk zijn korte lontje opbrandt, blazen jonge Engelse muzikanten een flinke hijs Jamaicaanse vrolijkheid terug in de hitlijsten. Wat zijn de fundamenten van de ska? En hoe kwamen die in Engeland terecht? Hoe werkt dat op- en neergaande ritme? Tijdens Stormy Monday gaat Elsie proberen iets van die Jamaicaanse madness aan te boren. Met lekker veel toeters, percussie, drums, bas, gitaar, orgel, zang, you name it. Elsie Reiziger
  Als kind zwoegde Elsie Reiziger jarenlang klassieke piano-etudes. Tot ze de piano aan de wilgen hing, via de Sint een saxofoon huurde, en de rifjes uit ska hits begon na te spelen. Na een paar maanden stond ze met haar eerste bandje op een podium, en raakte die ska groove ingebrand in haar muzikale DNA. Inmiddels is Elsie al een paar decennia saxofoniste, docent en bandcoach. Ze heeft zo'n beetje alle muziekstijlen gespeeld, in een eindeloze rij ensembles, van TV tot achterafzaaltjes. Voor deze Stormy Monday keert ze terug naar haar muzikale oerknal: Ska! Alle instrumentalisten en zangers zijn welkom tijdens Stormy Monday. De avond is gratis toegankelijk. De sessie begint om 20.00 uur. Ook toeschouwers/luisteraars zijn welkom; actief meedoen is niet noodzakelijk. Onder het genot van een drankje als 'publiek' ervaren hoe de sessie verloopt is ook een fijne manier om de maandagavond door te brengen. maandag 14 mei | 20.00 | toegang gratis | theatercafé DE KOM laatste Stormy Monday sessie dit seizoen:
  11 juni | Vincent Henar - Surinaams / calypso / funk / (semi)latin – jazz mix Stormy Monday is een initiatief van docentencollectief De KunstKombinatie, dat het volwassenenonderwijs in DE KOM verzorgt, en wordt uitgevoerd in samenwerking met DE KOM.

 • Sirene Sale: Cristina Branco

  Het luchtalarm is vanwege Pasen niet afgegaan maar we houden tóch Sirene Sale! U krijgt 24 uur lang 50% korting op kaarten voor de voorstelling BRANCO van Cristina Branco. Met deze actie kost een kaart voor rang 1 slechts € 13,75! De Sirene Sale duurt tot dinsdag 3 april 12.00 uur en er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Wees er dus snel bij!

  Gebruik online de actiecode SIRENESALE. De kassa is vanwege Pasen niet bereikbaar op maandag 2 april.

 • Wijkkoren en Wijkorkesten van start

  Binnenkort gaan er weer Wijkkoren en Wijkorkesten van start voor Nieuwegeinse basisschoolleerlingen. Kinderen leren na schooltijd op een locatie vlak bij huis zingen in een koor of een muziekinstrument bespelen in een orkest. Zo komen de leerlingen op een speelse en laagdrempelige manier in aanraking met muziek. Zowel de koren als orkesten sluiten het project na enkele maanden af met een optreden. Er zijn Wijkkoren in Zuilenstein en Galecop voor leerlingen uit groep 4 t/m 8. De kinderen gaan aan de slag met toonvorming, meerstemmigheid en choreografie aan de hand van liedjes uit de pop- en wereldmuziek. Deelname kost 10 euro. Het project wordt afgesloten met een optreden tijdens meezingspektakel CityZingt op 30 juni. Voor leerlingen vanaf groep 6 starten er Wijkorkesten in Fokkesteeg, Wijkersloot, Doorslag en Batau Noord/Zuid. De kinderen kiezen zelf een instrument en mogen dit in bruikleen mee naar huis nemen om te oefenen. Deelname kost 20 euro. Het project wordt afgesloten met een optreden tijdens het Zomerconcert van 't JoNg op 8 juni in DE KOM. Aanmelden kan nog via kunstencentrum@dekom.nl onder vermelding van de naam van het kind, de leeftijd, naam van de school en de locatie van het koor of orkest.

Actueel

Winkelmandje

U heeft geen voorstellingen in uw winkelmandje.

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.